Lilla Speedos Mamma- föreläsare-inspiration

Curlingens regler kan översättas till curlingföräldrar! #ADHD #Autismspektra

Vill börja med att inlägget är inspirerat efter Olof Röhlanders Mail om curling…. en fantastiskt bra föreläsare. Så här startar han sitt inspirerade Mail:
”Du känner säkert till begreppet curlingförälder. De flesta har inte spelat curling, inte jag heller”.
Du känner säkert till begreppet curlingförälder. De flesta har  inte spelat curling, inte jag heller. Men ändå får jag höra att jag är en curlingmamma. Men vi har en bra curling bana där jag bor…. så det ligger nära till hands:-)

När man säger att någon blivit curlad, eller att man curlar någon, så hänvisas det till själva sopandet framför stenen som till exempel skippern har dragit iväg mot boet.

Varför sopar man då? Å varför sopar vi banan för våra barn?

Ett stort syfte med sopandet är att stenen glider längre. Men en sopad sten går också rakare. Du kan alltså både styra riktning och fart med hjälp av kvastarna. Målet är att stenen ska stanna på avsedd plats, och detta hjälps man åt med.

Curling är alltså en lagsport, där alla är med och bidrar vid varje sten. Det är inte bara den som drar iväg stenen som är med och påverkar resultatet. Ser man det på det viset så är uttrycket curlingförälder lite missvisande. Det handlar inte om att göra allt, utan att se till att skapa bra förutsättningar. Precis som vi föräldrar till barn med speciella behov behöver göra.
Men så länge du låter någon dra iväg stenen och hjälper till med att skapa förutsättningar då finns inget problem i att du som sopar och hjälper ditt barn med att hitta sina egna förutsättningar Till och med världens skickligaste curlingspelare behöver hjälp med både fart och riktning. Inte ens dom kan göra allting på egen hand.

Inte våra barn heller….

Känner du igen dig i att du curlar?…. så må inte dåligt för det, snarare är du en fantastisk förälder, vän, syster, bror….

Jag har fått höra det många gånger…. varje gång gör det lite ont i hjärtat. Jag väljer att göra det på mitt sätt. Jag väljer att vara en STOLT curling mamma. Jag väljer att hjälpa till. Att sen andra har problem med det och utrycker sig plumpt… det får liksom stå för dom♥️ Idag svarar jag emot eller kanske inte alls…

För mig så har min familj alltid ställt upp på varandra…. vad finns det för ont med det? Absolut ingenting och med det vill jag bara hänvisa till curling på riktigt… Jag sopar banan åt mina barn så att stenen går lite längre…. tar sig lite längre fram än om jag inget alls skulle gjort.

JAG ÄR EN STOLT CURLING MAMMA♥️♥️♥️.

Boka mig för en föreläsning!

Hepp //Sara

1A338173-FCD0-4C07-920E-D29CE12CF1B3.jpeg

 

Citat från curling.se

Curling är en lagsport I curling är du som individ är oerhört viktig – men aldrig ensam.

I en curlingmatch är inget slag det andra likt. Ingen situation är exakt likadan som en tidigare. Därför ställs man alltid inför nya uppgifter och det finns alltid något att öva på. Man kan alltid vässa sitt finlir med millimeterprecision. Man kan alltid öka sin sopfrekvens. Man kan alltid bli bättre på att kommunicera.

Samarbetet i laget och kommunikationen mellan lagkamraterna är lika viktig som varje spelares teknik och individuella skicklighet.

 1. Lars Melin

  Nu ”jävlars” måste alla förstå, vad att ”curla” betyder…..för sina barn.
  Även jag förstår

  Pappa med en puss

  Skickat från min iPhone, därför kortfattat. MVH/Lasse

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: