Lilla Speedos Mamma

I Morgon börjar skolan #ADHD

I morgon börjar skolan igen…. jag har konstigt nog ett lugn inom mig som jag inte haft på länge….

Ett lugn och en tilltro att det är i år som mirakel händer.  I flera år har skolan varit jobbig och det är det tyvärr ofta för barm med en diagnos…, i skolans fyrkantiga värd får ofta inte våra barn det utrumet som behövs.

Naturligtvis är inte alla skolor så, men allt för många barn och föräldrar stångar sig blodiga för att få den förståelse och hjälp som behövs.

Det saknas pengar, det saknas extra resurser…. på min tid då satt bråkstakarna i OBS klass…. vilket är ungefär som dom ” små” anpassade grupperna vi så gärna vill ha tillbaka i skolans värd.

I OBS klasserna fanns det engagerade lärare som anpassade för ” bråkstakarna” så dom tyckte skolan var ok…. dom fikade i fiket, körde korta lektionspass, åkte iväg ibland och dom hade en vuxen som dom kunde anförtro sig till…. allt var lite lättare då. Dessutom fanns inte all den störande atmosfären runt omkring som den gör idag, med mobiltelefoner som blippar, vibrerar…..

Mobiltelefon i all ära…. den har hjälpt oss mycket för tryggheten men också Varit ett otyg när den har ringt 46 gånger om dagen.

Men jag är ändå övertygad om att jag gjort rätt. Att skolan har accepterat just barnens behov. Ibland med att få ha lurar i öronen med musik för att skärma bort allt bakgrundsljud .

Bättre att höra en bra låt än 24 barn som pratar, stolar som dras ut, fläktsystemet som surrar, pennor som vässas, skolbänkar som öppnas…. då tappas koncentrationen på en gång.

Nä vet ni! Jag är lycklig, jag har en skön känsla i magen.

En känsla jag inte haft på flera år. Å bara känslan isig gör att jag liksom ler.. vi har ätit go middag med älsklingsrätten ikväll.

Imorgon är en ny dag och jag lägger mig med fjärilar i magen… ungefär som om det vore min första skoldag. Det är aldrig försent för nytag…. det gäller att hitta glädjen, att få tillbaka självkänslan och självförtroende. Å gissa om jag pumpat i honom det i sommar♥️♥️♥️

Då kör vi! Önskar Er alla en bra skolstart! CDBDECCC-CFD4-4AEC-81B2-218F88D420B5

Hepp// Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: