Lilla Speedos Mamma

Små små saker som gör ” det” #ADHD

 

– Mamma han har så skön röst min lärare. Sån där röst som jag kan sitta still till även om benen hoppar lite…..

Orden kommer från ett av barnen som inte haft det så lätt i skolan. Med en ADHD diagnos och hemmasittande så är jag en rätt luttrad mamma.

Vi har kämpat… jag har anpassat, ändrat arbetstider, tom varit sjukskriven för stress. Jag har vridit och vändit på allt. Det sista jag skulle gjort att att ge upp, även om man varit nära…..

I flera år, speciellt dom 3 sista åren har varit extremt jobbiga. Så kom hon efter 2,5 år… resursen som det liksom sa ” klick” med… å just det där klicket behövde vi då.

Det där klicket har infunnit dig med flera olika lärare genom åren, men nu sa det bom…. hon kämpade och klurade, hon hittade på en annorlunda skolform och hon göt in självkänsla hos honom.

Även om han inte var i skolan varje dag. Även om han stack för att det var jobbigt.

Den där rösten eller personen som ” klicket” infinner sig med…. den personen kommer att bli en stor del i hans liv.

8FAF5EEA-A7D4-4E12-A315-81349ED9058D.jpeg

Det kan vara känslan av trygghet, att bry sig, att kämpa ihop och att känna sig omtyckt.

Min särbo sa det också ” klick” med… från första dagen. Ett fantastiskt samarbete, massa bus, och framför allt massa kärlek! Å det är fint… att bli älskad av fler vuxna människor. Att fler vuxna blir som ett socialt skyddsnät som fångar upp när det inte finns ork…

Lärarens röst är varm, skön och behaglig. Ett lugn som även jag gillade även om jag tror det slängs massa ord på skoj hit och dit…. en rolig jargong. I flera minuter kunde han sitta stilla… det är rekord🙌🏻🙌🏻🙌🏻.

Älskar sonens inställning nu. Han växer och mognar. Klippt av sig håret, nya skor, ny ryggsäck, ny tröja, nya byxor mm…. det kostar på med tonåringar den saken är klar.

Dessutom ingen medicin just nu och äter 3 portioner mat om gången. I går gjorde jag lasagne på  1,6 kg köttfärs….. idag är det slut😂🙈. Medicinen ska han få vara med och påverka själv är tanken.

Ja det är mycket som hänt den här sommaren…. men lyckan som infinner sig nu är ENORM!!!!

Det går inte att förklara med ord!

Från den djupaste sorg och ångest till en glad , rolig, humoristisk underbar son! Han är liksom tillbaka till den roliga och kluriga med dom plirigaste ögon jag vet♥️ Å som jag älskar den känslan. Tryggheten själv i en väl paketerad tonårskropp. Han har fått så mycket kärlek i sin uppväxt att det borde rinna hjärtan ur öronen♥️♥️♥️. Det är så sjukt viktigt med att kärleksbomba lite för mycket… för med en ADHD diagnos så tär självkänslan mycket fortare.

Inte nog med det… dyslexi och svårigheter med det. Men han skapar ju också andra härliga egenheter som att  disskutera tills han vunnit😂 . Han kan formulera sig som ingen annan. Han är GRYM på att sätta ord på känslor !

( Lyllos den tjej som får honom!!!!) han är grym på att massera ben och rygg. Ja han har fått så mycket extra allt av allt♥️♥️♥️

– Mamma… när får jag hänga med dig ut och föreläsa?

Ja, tanken slår mig. Det kanske är dax snart…. snart är vi kanske två som föreläser🙌🏻 Å grym på att förklara det är han verkligen.

Boka mig för en föreläsning om att leva med ADHD  mm i familjen!

// Sara

 

 1. margreth hall

  Du har tydligen lyckats med allt+ att han vill följa med ut att föreläsa. Han om någon vet hur de är och känns i kroppen och kan säkert berätta hur de känns.

  Skaffa Outlook för Android

  ________________________________

  Gillad av 1 person

  • Men det har varit många jobbiga år…. man lär sig efter vägen. Han har pratat om det många gånger…. han får nog vänta ett tag till♥️ men sen så. Han vill ju gärna hjälpa andra barn å det är fint….
   Ett tag var han väldigt duktig på att hjälpa en tjej med ångest som inte tog sig till skolan… han var jätte fin♥️. Men klarade inte av sin egen ångest och skola😥.
   Men det var då…. nu är nu och just nu går det mesta lättare. Jag tror delvis att han är så medveten just nu♥️ kram Sara

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: