Lilla Speedos Mamma

Är du berikad med barn som har en diagnos? Då kanske du känner igen dig…

56E2B9A9-452B-4780-B5F5-CB8355BF55ED.jpegTänk dig att du lever ett liv där du är glad och lyckligt ovetand om att Du en dag kommer att berikas med barn som har Autismspektra, ADHD och ångest…..

Tänk dig att livet rullar på som i dom vanligaste familjer, men du känner dig ifrågasatt. Du känner att människor funderar, tycker och tänker hur DU borde göra för att uppfostra ditt barn.

Tänk dig att du till slut tar dig i kragen och söker till BUP. Med farhågor och tusen frågor så blir det en diagnos tillslut på ditt barn… du har säkert känt det länge att något inte stämmer. Men man vill ju inte som förälder till barn gå till ungdomspsykiatrin … det liksom känns fel… inte mitt barn !

Rädslan att ifrågasättas befaras. Du får minsann höra att hos andra…. att hemma hos oss där är dina barn helt normala precis som andra barn. Eller hemma hos oss förstör hen, ditt barn får inte vara med. Ditt barn förstör för alla andra här….Hur kan du vara så dum att ge ditt barn medicin? Du kan väl bara uppfostra? Sätt lite gränser och visa vem som bestämmer. Men hemma i husets fyrkantiga värld rasar allt. Utbrott på utbrott, ångestpåslagen….. kraven utifrån gör att barnet fullkomligt rasar hemma.

Din osäkerhet växer…. fast du vet att du har rätt.Du känner ditt barn bäst❤️.

Skolan slutar plötsligt att fungera. Barnet blir sjuk av stressen, av alla misslyckanden, av känslan att inte klara av skolan. Självkänslan försvinner och kvar står ni… ditt barn och du. Du har ingen kunskap om ångest och barn med diagnos. Ändå förväntas det av dig som förälder att kunna ALLT.

Efter att varit hemma från skolan i flera veckor så är det stop…. det tar emot och bara tanken på att ta sig till skolan blir övermäktig.

Det kallas hemmasittare i andras ögon….. i mina ögon som förälder borde det kunna anpassas. Men skolan kan inte alltid det. För det saknas ofta kunskaper och pengar.

Som förälder försöker man med allt… barnet kanske inte fixar stora grupper och vill lämna in uppgifter hemifrån för att hinna ikapp…. ingen vill vara annorlunda!

Distans finns inte…. så gör man inte som skola. Att låta barnet få hemuppgifter för att anpassa fungerar inte. Ändå är det skolplikt.

Att vara hemmasittare är jobbigt. Man vill vara som alla andra, man vill kunna men förmågan finns inte.

Det susar i huvudet, tusen frågor, massor av frågor, massor av ljud…. en osäkerhet att misslyckas , att kompisar ska fråga vart man varit…

Men varför tillåts det att gå så långt? Det är ju skolplikt?

Varför blir föräldrar orosanmälda av skolan när det är skolan som inte anpassar skolgången? Inte sätter in hjälp? Inte lyssnar på barnet? Eller lyssnar på föräldrarna som känner barnet bäst?

Jag har varit där…… Ändå gör jag ALLT för mina barn❤️. Anpassar, lyssnar, klurar, hjälper, planerar, bara finns där. Jag kan kanske mer än andra om diagnoser… ändå har även jag fått orosanmälningar.

Det finns inget hos mig som förälder som är oroande. Tvärtom anser socialtjänsten att skolan måste anpassa. Men systemet fungerar så… orosanmälan måste göras om skolan anser att det finns en oro för barnet….. sen vad det grundas på?

Detta ekorre hjul är slitsamt för många många föräldrar…. många föräldrar blir själv sjuka av stress, press, magkatarr, äktenskap som spricker för att det sliter.

Möten på möten, ännu mera möten…. du kommer efter på arbetet och har du inte en bra chef då är det för många hejdå….

En vardag som är allt för vanlig tyvärr.

En vardag som andra föräldrar inte förstår. För det är väl inte så svårt att sätta lite hårdare gränser? Ställa krav för det har ändå fungerat i alla tider.

Diagnoser det är ju en mode grej eller hur?

ADHD är väl en modediagnos? Eller en superkraft som kändisarna säger… men det är också en funktionsnedsättning som ställer till det och den är OSYNLIG.

Det gör ont när folk säger så❤️ det gör ont att förståelsen inte finns. Mina barn har något inte deras barn har. Däremot har dom också styrkor och idéer som andra inte har.

För trots att skolan inte fungerat tidigare så tror jag att det kommer att gå bra….  nu fungerar det ju jätte bra….som ena sonen sa:

-Mamma du vet att Bill Gates och Steve Jobs har inte heller gjort färdigt skolan så det löser sig nog här med♥️♥️♥️ förresten så hade dom också ADHD.

Bara att LE❤️ allt löser sig och det är nog väldigt bra att kunna prata med sina barn. En härlig öppen kommunikation är viktigt…. att kunna lita på varandra det är viktigt. Att ha kunskap om sig själv är viktigt… för hur ska dom annars kunna förstå sig själva?

Boka mig för en föreläsning.

Hepp //Sara

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: