Lilla Speedos Mamma

Vilken resa vi gör! Tack alla och pappa du är lika härlig som mina barn…. #NPF

Sitter i skrivande stund i en nedcabbad bil i Europa med min särbo. Ja… jag njuter. Dels för att vi får vara helt själva…

Men också för att vi mött upp mina föräldrar i Slovenien och Ljubljana. Att träffa dom där var så galet häftigt. Men ni som har barn med diagnoser vet säkert att resa med barn kan vara förknippat med kaos.

Oförberedda händelser som kan sätta käppar i hjulen. Lika väl som vi kan komma att få en fantastisk resa eftersom vi möter upp alla barn i Kroatien ♥️♥️. Alla kommer ner med flyg och vi bilar….

Min kära särbo och jag har ju hunnit att resa en del ihop men första gången med alla barnen…. jag sa skämtsamt att antingen så njuter vi på vägen hem eller slår vi ihjäl varandra. Det här blir en prövningsresa på alla plan😉.

Vi mötte upp mina föräldrar i Slovenien och som jag har skrattat! Att resa med pappa är galet….. jag vet precis på vem mina barn brås på.

För pappa måste ha ett mål. Det ska vara på hans vis… envis så in åt hel….e!

Jag bokade en lägenhet i Ljubljana åt oss fyra. Tänkte att ses på vägen och bo ihop blir super mysig. Å det blev det!

Men som jag känner igen mina barn i pappa. Spontan, rolig, hittar på hyss… vi hamnade i en lägenhet som snarare såg ut som en knarkarkvart. Klotter på hela väggarna. Trasig säng, ingen bäddmadrass utan vi sov på fjädrar. Elsladdar som hängde utefter väggen… handtag som lossnade.

Men jädrar vad vi skrattade! Den tokiga humorn när dom bokstavligen bär sängen som var pappas till mammas lilla enkelsäng. – Jag älskar sånt här utbrister han till mammas stora förtret:-)

Han har lika positiv livssyn som mig , en positiv jäkel helt enkelt. Vi kommer ju att minnas den här natten i ” knark kvarteren ” 😂❤️. Tänk om vi bott på ett fint hotell? Då skulle vi aldrig skrattat så mycket.

Det är liksom mitt motto. Det blir inte sämre än man gör sig. Man kan alltid hitta nått positivt i allt elände.

Den här resan är efterlängtad. Pappa fyller 70 år. I sanningens namn visste vi inte om min älskade mamma skulle orka följa med. Hon drabbades av obotlig cancer och ingen visste utgången. Men hon är med♥️♥️♥️. Det här kommer att bli den bästa resan vi gör!

Minnen är viktiga och roliga minnen ska man samla  på sig . Mitt i allt ringer ena sonen och vill inte följa med på den planerade resan. Vad gör man då 280 mil hemifrån ?

Jo man andas och planerar. Förbereder och förklarar vad som ska hända. Jag förstod någonstans att det kunde hända . Jag är van…. ADHD och Autismspektra. Då kan det minsann låsa sig… så jag peppar från bilen och sen kom det ett sms. – Jag bara skojade….. jag kommer.

Pust… helskotta jag minns nog när han var mindre och jag fick bära honom ut i bilen utan skor för att ta oss till Arlanda. Fy fasen… det var jobbigt.  Dessa låsningar så tack för mobiltelefonens uppkomst. Den har jag haft jour med…. men det gör inget. Jag vet att det behövs. Trygghet är viktigt och nu är jag 280 mil hemifrån.

Pappa han följer sin plan… 20 mil sen kaffe, 20 mil till sen kaffe igen…. vi åker bakom nedcabbat och njuter. Så går jag in på min Mail och ser det finaste Mail. Jag blir så sjukt lycklig när jag får sånna. Då vet jag att jag gör nytta med min öppenhet.

Så här stod det :

Allt är fan bara kaos, det snurrar i huvudet av tankar jag inte kan sortera. Jag hör alla jäkla ljud. Jag är en misslyckad …

Jösses!!!
Fick precis texten av min son som idag är 32 år. Han blev helt knockad och jag med!!! Bästa jag någonsin läst!! Allt du skriver är ”Spot on”
Är väldigt uppfylld just nu, glad, tacksam för din klokhet!
Så, TACK!!! 🙂

Så TACK!!!!  Det inlägget handlade om min son när han fick sin diagnos ADD.

– Som pappa säger… – som jag känner igen mig i dina barn Sara.

Han berättade om när han åkte kryssning och för sitt liv inte kunde äta frukost bland massa folk. Hur jobbigt han tycker att det är:-)

Eller alla impulsiva idéer han fick som liten. Eldade ner en skog…. pillade gamla tanter i rumpan med vass strå på utedass. Hur han inte orkade med skolan, när han låste in fröken på toaletten….. å jösses! Han skulle defensivt fått en diagnos… kläder som sitter fel, sömmar som klias hahahaha….  underbart! Å jag älskar honom för han har en fantastisk empati♥️ Mån om ALLA! Den som förstår mina barn bäst. Den som likt mig kan kasta sig på golvet för att avbryta en kommande affekt…..

Men ibland då klarar han inte äns höga ljud. Blir lättirriterad och kan inte fokusera.

Brukar skämtsamt säga till mamma att du har lika som mig, envis som synden men det är även jag:-)

Vi är lika på många vis. Vi gillar när det händer, vi är sjukt optimistiska och allt löser sig…. Samtidigt som vi gillat trygghet så provar vi gärna nytt. Nya saker nya idéer. Vi ser lösningar och är rätt snabba… jag vinner nog på snabbheten  jag 😂. Pappa säger ofta… – Va inte så snabb! Allt behöver inte ske just nu:-)

Så tack alla ni som läser och hör av er om min blogg.

Tack Mamma och Pappa för den här resan❤️.

Tack min kära särbo för att du gör den här resan med mig. Jag älskar dig♥️

Tack våra barn som kommer ner och förgyller resan med oss♥️.

Boka mig för en föreläsning!

Hepp // Sara

 

 

 

 

 

 

  1. margreth hall

    Kul att läsa om Lars när vi sågs med kusinerna, så hitta han alltid på lite rackartyg, jag som är några år yngre tyckte de va spännande❤️

    Skaffa Outlook för Android

    ________________________________

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: