Lilla Speedos Mamma

Semester innebär förändring, skratt, bus och ojämnt humör♥️

Semester i all ära å jösses så skönt vi har det. Men semester betyder också förändring, nya rutiner mm….

Så här ligger vi i en varsin solstol. Allt har gått över förväntan med 13 stycken tillsammans. Något som aldrig gick när barnen var mindre. Det var svårt då för alla att passa in.

Jag minns somrarna när barnen var små och vi skulle vara tillsammans flera familjer vilket kaos det var. Hur nån ville bestämma, hur arg nån annan blev, allt skulle skötas på sitt egna vis utan flexibilitet. Som vuxen sa man till och barnen skulle anpassa sig. Men det gick aldrig… istället blev det konflikter om vem dom skulle lyssna på , men dom gångerna blev aldrig roliga. Det slutade med att nån grät, eller att jag som mamma kände mig ifrågasatt för att inte sätta gränser, för att jag inte stod på dom vuxnas sida. Så trist och sorgligt att det blev så. Många tårar blev det. Så många onödiga konflikter bara för att någon skulle bestämma allt….

Men det är inte alltid lätt att acceptera olika regler och olika rutiner. Jag tex underlättar hellre och röjer undan för att alla ska må bra. För att minimera konflikter och tjat.Jag har tvättat, rensat handdukar på golvet, toarullar på hög allt för att försöka hålla lite ordning med 8 barn och ungdomar i huset….  sladdar som försvinner, hörlurar, nån som äter upp det den andra vill ha:-)  men jag gör det gladeligen.

Självklart får dom ta eget ansvar, men behövs det så är jag där. För dom är inte allt självklart…. det är svårt med socialt samspel. Det ingår liksom i diagnosen ADHD.

Men det är liksom livet. Att slå ihop 4 familjer i ett hus är aldrig helt friktionsfritt bara man gör sitt bästa och accepterar varandras rutiner, varandras regler som man har i just sin familj.

Att resa bort innebär förändring och nya rutiner…. vägran att inte vilja följa med. Att plötsligt vägra kliva på flygplanet för att det låser sig…..Att inte orka sitta kvar vid matbordet till alla har ätit upp. Att leka, bada, busa…. allt kan hända.

Alla har gjort det så bra! Med 3 våningar har alla kunnat gå undan ett tag . Nån badade i havet, nån i poolen…, nån åkte in  till stan och just nu har vi skickat upp min pappa i zipline mellan bergsväggar i Kroatien. Ja…. han fyller ändå 70 år!!!!

Mamma och pappa har varit fantastiska med mina barn genom alla år. Dom accepterar olikheterna och det bästa…. dom accepterar mitt sätt att hantera barnen med olika egenheter. Ja, jag vet att jag fixar och trixar , plockar undan, och donar men det är mitt sätt♥️. Jag undviker hellre tjat och bråk. Ett tillsägelse på fel sätt kan förstöra en hel dag och det vet jag allt för väl sen många år tillbaka.

Jag brukar istället tänka att så skönt som vi har nu i familjen har vi inte haft på flera år♥️. Jag och mina barn har en fantastisk kontakt. Vi pratar om allt och är ofta tillsammans. Jag gör scheman, skriver lappar, och förbereder . Det går så mycket bättre än tjat även om jag som vilken förälder som helst tappar tålamodet ibland och blir arg. Annars är man inte mänsklig.

Men jag tror på att gör man sitt bästa…. biter man ihop ibland och ser glädje istället för att haka upp sig på småsaker så blir välden lite bättre och lite vackrare… lite mer njutbart och man får lite mer skratt.

Vi lever ändå på många minnen♥️. Blickar jag tillbaka på den här semestern så kommer definitivt lägenheten i Ljubljana upp….. fy farao så vidrigt rum. Men helskotta vad jag skrattade! En  lägenhet jag bokade och som på snudd visade sig vara som värsta knarkarkvarten… dessutom bjöd jag in mina föräldrar i eländet och ni skulle sätt min mammas min.. hahaha….❤️ Mamma jag älskar dig! Men  Pappa är lite coolare och skrattade gott😂🙈♥️ I just det här läget….

Vi kommer att minnas alla tokiga saker barnen gjorde och skratta om ett tag. Men i stunden kanske man var gruvligt arg.

Jag kommer definitivt ha dom roligaste bröllopstalen den dagen mina barn gifter sig.

Alla impulsiva idéer, Hur ena sonen jagade alla gamla tanter med nylonstrumpbyxor bara för att han gillade känslan och materialet ….eller lipade åt gamla tanter som tyckte att han var liten och söt…. ja jösses! Man skämdes många gånger…. men idag skrattar vi åt det.

Jag kommer att skratta åt toarullar som aldrig blir kastade också en vacker dag, som jag just nu kan bli galen på! Hur dom liksom spars på hög för att startmotorn med ADD precis i stunden dom ska slängas, motorbromsar och dom byggs på hög i stället.

Ja eller när temperamentet brister och någon skriker – Dit jäkla pucko!!!!!! Jag bryr mig inte….. -Ditt AS!!!!! Hur man liksom får ryta i och sen backa…. lågaffektiv för att 5 minuter senare mötas av stora kramar och pussar och ord som.      – Jag älskar dig mamma, förlåt♥️

Vad är då bråk och tjat värt? Barnen vet ju inte alltid vad vi vuxna förväntar oss om dom inte fått tydliga instruktioner. Ett litet missförstånd kan bli hur stort som helst. Det sociala samspelet brister ofta hos barn och ungdomar och dom känner sig ofta misslyckade för alla fel dom gör. Sorgligt men sant…. därför behövs vi kloka vuxna som guidar in dom på rätt spår och kan förklara….

Den här veckan har varit ljuvlig och över ALL förväntan♥️ Mamma och pappa min familj, mina härliga bonusbarn och särbo♥️. Brorsan och hans familj♥️.

Vi har firat pappa som fyller 70 år idag!

Ätit fantastiskt gott varje dag…. inte många utbrott utan långa skratt.

Vad jag ÄLSKAR ER ALLA! ♥️♥️♥️

Boka mig för en föreläsning om livet med diagnoser i familjen🙏🏻

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: