Lilla Speedos Mamma

Jag + prinsen och vår dyslexi✌🏻

 

Tack Prinsen🙏🏻

Jag har, lilla Speedo har… vi är många som har dyslexi. Jag minns när min kompis i skolan alltid hann läsa ut boken i skolan. Hur hon läste felfritt och fint. Hur hon alltid läste ut böcker snabbast på tid. Jag minns hur det var att följa en text vid högläsning och jag alltid tappade bort mig i texten.

Hur jag blev generad och nästan stammade om jag skulle läsa högt eller redovisa framför klassen… när lilla Speedo gjorde sin dyslexi utredning förstod jag. Även jag har dyslexi.

Många frågar hur jag kan skriva, föreläsa och blogga. Mitt svar…. – Jag skriver lätt… jag skriver ofta som jag tänker i talande form vilket blir lättläst. Jag skriver ALDRIG för hand. Då blir det fel… tack för rättstavnings programmet🙏🏻Ändå blir det ofta fel.

Jag hatar känslan när folk påpekar mina särskrivningar, mina felstavningar och tappade ord. Även om jag kan ta det på rätt sätt idag:-)
Men jag har utvecklat andra sidor. Jag finner ofta lösningar och älskar utmaningar.
Jag har aldrig förstått verb och substantiv, alltid haft svårt för språk. Alltid haft svårt att hjälpa barnen med läxa med att rätta stavning. Ett osynligt jäkla handikapp som gör att man ibland känner sig hel dum.

Men jag har utvecklat en pedagogisk sida som jag aldrig skulle klara mig utan i varken mitt jobb som föreläsare, mamma till barn med diagnoser eller tandsköterska. Ibland hatar jag den…, ibland älskar jag den min dyslexi♥️.

Dyslexin har gjort att jag hamnat i otroligt galna situationer med felstavade och ivägskickade sms:-)
Å mycket mer….

Herregud tänk när jag skulle skriva mina gullgossar till pappa på sms och skriver mina små gonorré 😂😂 å jag märker det inte!

Past påsar, istället för plastpåsar, runka istället för att röntga… 😂🙈
Ibland känner jag sån sorg att lilla Speedo utsatts för både dyslexi och ADHD. Varför liksom ? Men även om han har utvecklat andra former och gjort honom till en medmänniska som aldrig skulle vara elak eller mobba någon med andra svårigheter. Han får kämpa dubbelt så mycket som alla andra❤️Som om dyslexi inte borde räcka….

Ofta finns det dubbeldiagnoser och det är absolut inte ovanligt med en kombo av ADHD/Dyslexi,  Autismspektra /Dyslexi mm

Det i sin tur kan orsaka ångest problematik…. känslan av att aldrig förstå och göra rätt. Det ska aldrig ett barn behöva känna…

Boka mig för en föreläsning om att leva med diagnoser i familjen.
Hepp//Sara

http://www.lillaspeedos-mamma.se

Se filmen jakten på Dyslexi med prinsen här🙏🏻❤️7F43960D-FC2E-4778-8E03-1E8BEC0202E3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: