Lilla Speedos Mamma

Man kan faktiskt lura hjärnan med att LE i 2,5 minut och då tror hjärnan man är glad… Bra Va? #ADHD #Autismspektra #NPF #Le

Hur orkar du?

Det är den vanligaste frågan jag får när jag är ute och föreläser. Hur det än låter, hur svårt det än är så står jag fast vid mitt svar…

-Jag som mamma behöver behöver energi. Om inte jag får göra roliga saker, planera saker, träna, få positiv respons så orkar jag heller inte vara en bra pedagogisk mamma. Mitt mantra Le fast du är arg gör mig bevisligen på rätt bra humör….

Men trots att jag föreläser och försöker med det positiva så orkar inte jag heller ibland…. men det går bättre och bättre.

Den här veckan har varit fantastisk! Jag har hunnit med 2 föreläsningar.Eget hotellrum och bara känna lite lyx

Backar tillbaka när jag var på verksamhetsplanering med mitt jobb som röntgen sköterska… Vi skulle ha en hemlig föreläsning och så kommer vår föreläsare in…. Amy Hemviken🙌🏻🙌🏻🙌🏻 då ser jag att det är ju en gammal bekant till mig. Vilken energi! Vilket minspel. Hon trollband hela publiken och var fantastisk… så säger hon orden som jag själv har som mantra…. : ”LE”

Jag ler… vi tar upp samma saker på våra föreläsningar. LE! Livet blir lite lättare då… du kan tom lura hjärnan att den tror att du har det väldigt gött… för efter 2,5 minut så börjar kroppen producera må bra hormon om du ler!

Tack Amy🙌🏻🙌🏻 precis vad jag så ofta pratar om! Jag får ofta höra, hur kan du le när du haft det så jobbigt? Ja inte fasen blir det roligare om jag surar ihop? 😊😁😅…. varken för mig eller min omgivning.

Sluta var så jäkla positiv har också små olyckskorpar viskat i mitt öra…. på den brukar jag fundera… – Vem har det roligast? Du eller jag? Jag försöker ändå se det positiva med allt även om det kan reta gallfeber på en del…

Nu ler jag ju inte och tycker att det är positivt när ADHD utbrotten kommer som som en snorloska genom rummet…. -Å vad härligt med lite adhd energi… å vad duktig du är…

NEJ, Det är inte så jag menar. Men man kan försöka se det som den funktionsnedsättning det är. Jag kan inte förändra mitt barn just nu, men jag kan förändra mitt förhållningssätt och mitt synsätt.

Vi är liksom alla uppväxta och formade med förhållningsnormer som vi är vana vid.

Dom normerna är svåra att bryta. Tex som att när jag växte upp, då satt vi ALLA vid matbordet tillsammans och åt mat. Mina barn har inte klarat av det… dom har tagit sin tallrik in på rummet och ätit där.

Mina normer och värderingar var tvungen att brytas. Å det var tufft och svårt. Speciellt när man blir ifrågasatt av familj och vänner.

Men hade jag nått val? Nä, jag var tvungen att acceptera att mina normer inte länge fungerade. Att det här hade med funktionsnedsättningen att göra. Inte hur jag uppfostrade och ville att det skulle vara…

Väljer jag att se det positivt att han mår nog ändå rätt bra på sitt rum, för så var det…. då blir jag också lite lugnare och gladare. Det var ju jag som hade problem med att han inte var med oss… inte han.

Normer är svåra att bryta. Nedåtgående spiral är svår att bryta… Så mitt enklaste start tips blir: – LE! För ingen blir arg av det… eller jo, ibland kan jag få höra…

– Sluta le det där äckliga jävla leendet för att i nästa sekund få en kram med orden… – Jag älskar dig mamma❤️

Lyssnade på TV4 i morse och vet du att man kan öva sig till att bli mer optimistisk. Du lever tom 10 år längre om du är optimistisk och inte så negativ…. det har lika hälsoeffekter som att sluta röka.

Se länken Man lever längre om man är optimist TV4

61

Boka mig som föreläsare! Läs min blogg… ha en fin kväll.
Hepp// Sara

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: