Lilla Speedos Mamma

Jag skulle ha litat på mig själv om uppfostran till barn med #ADHD

November månad har varit full av aktiviteter… föreläsningar, spännande möten, tjejträff, mässa, snart Dubai och än är inte november slut.

Öppen föreläsning nästa vecka i Gävle den 21/11 kl 18:30 Direkt länk till bokning!

Har fått så mycket härlig energi av alla Er som följer mig på Facebook och instagram.

Fick ett Mail från en mamma igår kväll … hon var ledsen. Sonen på 7 år hade börjat med att slå henne när han blev arg. Han puttades och knuffades, hade slagit sönder 3 dörrar, en tavla, mobilen, tallrikar mm….

Men det värsta var känslan när han slog och hotade henne. Hon bröt ihop varje gång. Sjönk ihop på golvet som en trasa. Grät och hörde själv hur hon anklagade sonen för det vidriga beteendet han hade. Hur hon sa att han var inte värd något när han slogs, hur hon hotade med indragen veckopeng, han inte fick följa med ut och äta med resten av familjen mm…. hon kände sig helt värdelös. Dåligt samvete var bara förnamnet och körde hon med lågaffektivt bemötande fick hon höra att hon tappat hoppet och allt skulle gå åt helvete för sonen😔.

Jag tänker att det här är vanligt i familjer med ADHD/ Autismspektra.

Jag vet själv hur det är och jag lovar att det finns inte en ända förälder som orkar vara på topp varje dag. Jag har själv gråtit framför barnen… suttit i trappen och funderat på hur i hela friden det blev så här???

Men det var många år sedan när jag inte hade några verktyg att hantera sånna situationer.

När Lilla Speedo var yngre i samma ålder reagerade han på samma sätt. Han knuffades och sparkades, svor och spottade ut fula ord. Det var otroligt jobbigt.

Men allt efter man lär sig att hantera dom situationerna så uppstår dom till slut mer och mer sällan.

Om han blev arg och låste in sig så accepterade inte jag det. Jag gjorde allt i min makt för att komma in, skruvade upp dörren och innanför var en arg liten kille som hamnade i affekt när jag stod utanför och ville in… han i affekt och jag i affekt.

Jag förstod att det blev fel men var så upprörd själv. När jag backade och lämnade honom i fred gick det över… ut kom en go liten kille men inte fasen hade jag släppt det… så när jag fortfarande var arg och tog upp samma sak igen så hamnade han på en gång i affekt igen. Så fel jag gjorde!!!!

När jag lärde mig att backa och släppa så blev han lugnare. Däremot fick man höra att han skulle väl uppfostras! Elakt… så där kunde jag inte låta honom göra.

Med facit i hand gjorde jag rätt ❤️🙌🏻. Jag backade och han fick lära sig att lugna sig själv. Trots att jag ofta fick försvara mitt lågaffektiva bemötande.

Fick höra att han skulle styra mig till slut… var ouppfostrad, att jag daltade. Fasen vad jag hatade att höra sånt. Man blev så ledsen…

Idag har jag värdens finaste barn♥️♥️♥️ alla får beröm vad fina dom är. Även om svårigheter fortfarande finns. Men vem har inte det i en familj? Ingen är väl felfri?

Jag har fått ändra hela mitt sätt med bemötande. Även om jag alltid har känt i ryggmärgen att jag alltid har tänkt så rätt. Men när man får höra att man inte sätter gränser och daltar så vill man ju bevisa att man kan. På det viset försökte jag att passa in och gjorde det som förväntades av mig… å jädrans vad fel det blev.

Jag skulle ha litat på mig själv från start❤️ vårat liv hade varit lättare då under många år.

Nu har vi så mycket härligare och i skrivande stund är jag som mamma inbjuden av Lilla Speedo att vara med och spela fortnight ikväll live och han ska streama på twitch Direkt länk till Lilla Speedos Twitch Tv kanal där jag ska få vara med!

Det är också viktigt… även om jag inte gillar att spela Xbox så är det väl för himla härligt att bli inbjuden av en 13 åring som vill ha med sin mamma. Vem säger nej till det?

Men först ska vi ut och äta, jag och mina 3 pojkar. Lite guldkant med bastard burgers. Sen fortnight och så mycket bättre🙌🏻.

Trevlig kväll och sluta aldrig att tro på din magkänsla. Le och som min vän säger.

Lev för fan!!! Njut istället för att bråka och försvåra. Underlätta och lär dig ett nytt sätt att bemöta. För du kan aldrig ta bort ditt barns diagnos, men du kan underlätta med ditt egna beteende.

Hepp// Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: