Lilla Speedos Mamma

Vi vårdar, vi stöttar, vi kämpar och blir sjuka själva….#ADHD #Ångest #NPF

Ja så är det många gånger. Vi går med en ständig oro i magen som förälder till barn med diagnoser. Sällan är det helt lugnt…. vi har flera möten att hålla koll på, Skolan, SIP möten, BUP, habiliteringen, sjukvården, terapeuter som flera kanske går på i familjen. Vi håller koll på tider och kraschar mobilen med almanackan då är vi körda….

Ja, vi städar, vi jobbar, vi ska träna, vi ska baka, vi ska mysa, vi ska försöka passa in i mallen som den normala familjen vi önskat oss. Vi vänder ut och in på oss själva….

Till slut glömmer vi oss själva och blir själva sjuka”

Det är galet, men vi vårdar alla runt om kring oss att det är mer än ofta vi föräldrar bränner ut oss själva och blir sjuk i psykisk ohälsa själva pga att vi sliter dagligen med oro, rädsla, missuppfattningar, utbrott och bråk.

Psykisk ohälsa ökar…. det ökar bland vanliga människor som tidigare aldrig mått dåligt. Psykisk ohälsa blir vanligare bland alla pga bla stress i livet, i vardagen och lägger du till lite ADHD, Autismspektra en släng OCD, lite tvång och oro då blir potten 100% ganska fort.

Idag ringde han flera gånger…. – Mamma när kommer du hem? – Mamma jag vill vara med dig, – Mamma jag vill nu!!!! – Mamma kan du svischa? – Mamma jag mår illa. – Mamma jag klarar inte mer…. som Mamma eller Pappa ska man fixa allt. Jag har mina barn hos mig å jag är så tacksam. Men jösses vad jag kan sakna en hel familj ibland att dela barnens vardag med. Att inte vara ensam…… Man ringer ju inte sitt ex varje dag precis 🙂

Jag ÄLSKAR mitt nya liv, absolut och på nått vis blev allt lättare med att jag fick ta egna beslut. Det blev ett lugn som vi behövde. Men jag kan ändå sakna känslan av att ha en ” hel” familj…. En sån som jag har. JAG kan få så dåligt samvete för att jag aldrig gav mina barn den barndomen att ha 2 föräldrar under samma tak. Även om det inte gick.

Jag fullkomligt älskar min särbo och vi har det hur bra som helst. Har det bästa av värdar just nu när barnen är hyggligt små. Det är ju inte lätt att leva i en familj med NPF så hur lätt är det att slå ihop 2 familjer med NPF? Vi har valt att inte stressa ihop utan låta det tar den tid det tar för barnens skull. Nu är alla lyckliga och glada och vi vuxna får kvalitets tid när vi ses…..

Om jag inte hade haft min särbo att åka till så skulle nog inte jag heller suttit här och mått så bra som jag gör nu. JAG får nämligen vila när vi ses. ❤️

Men för fånga som för mig så är man i ekorre hjulet så är det svårt att ta sig ur. När lilla Speedo var 6 månader barkade jag in i väggen med buller och bång. Yrsel, panik attacker och illa mående. Helvete vad dålig jag var….. Men fattade inte själv. Alla möten, alla missförstånd, alla tillsägelser, alla bråk, alla krav…. min självkänsla var på botten. Jag var en misslyckad mamma som fick fightas för min tro varje dag om vad mina barn behövde.

En sjukt jobbig tid med att förklara för alla vad barnen behövde, vad jag kände var rätt och samtidigt ifrågasättas. Även då var jag hemma med barnen själv och en man som jobbade på annan ort.

Inte konstigt att jag kraschade. Det var ett helvete och jag kände inte igen mig själv. Jag var inte längre glad, jag skrattade inte, kände mig ful, trött otroligt ensam i allt vad gällde barnen samt en egen krasch. Trodde aldrig mer jag skulle bli mitt gamla jag. Jag hade tappat bort mig rejält.

Idag är jag tacksam att jag var där jag var. Att jag tog hjälp och jag idag direkt känner om det det blir för mycket.

Yrsel kommer direkt, ostadighets känslan och skrattet försvinner. Nu vet jag när jag måste bromsa. Jag är noga med mina micronjut stunder mitt i livet. Med en kopp kaffe, promenad, i bilen vad som helst…

Jag vill INTE bli sjuk igen. Men livet runt mig slutar ju inte ändå. Mitt liv som mamma och allt i allo fortsätter oavsett 24/7. Jag måste lära mig själv. Idag 13 år nästan precis efter min första panikattack mår jag bättre än någonsin.

Jo jag skulle vilja gå ner 5 kg, jag skulle vilja hinna träna mer än jag gör. Men jag mår bra♥️. Å det är viktigt för att orka med känsloregistret som finns här hemma med diagnoser. Toppar, djupa dalar, skratt, bus, ångest, hyss men framför allt så mycket kärlek!!!!

Hepp// Sara

Boka mig som föreläsare!

Bild från Dubai i helgen. En återhämtnings resa med 100% energi och glädje !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: