Lilla Speedos Mamma

Den värsta känslan är när vi skäms för våra barn #adhd #Npf #förälder

Sitter här med en kopp kaffe och funderar lite….

1BCA2771-678B-42EF-AA9D-4F254C5647C2Har precis fått tillbaka frukostbrickan från Speedo. Sova är melodin för en tonåring och absolut ingen frukost än.

Igår kväll satt vi och pratade jag och min särbo. Med orden – jag tänker på första kvällen vi sågs och jag förstår nu att du inte vågade åka bort en weekend med mig. Vilket liv du levde då , lite mer turbulent.

Minns att en av mina bästa vänner nästan varnade honom. – Om du ska träffa Sara seriöst då ska du veta att det händer mycket omkring henne. Hon har tusen saker på gång och måste alltid finnas tillhands. Om du inte respekterar det då är det ingen idé! Med barn som alla har någon form av ” extra allt” är livet inte lika som hos andra.

Jag är så glad och tacksam att han vågade♥️. Vi har träffats i 2 år, 2 månader och 9 dagar……

Igår kväll satt vi och pratade om dom åren. Bla om den sommaren då lilla Speedo lyckades med allt tok på gatan, cyklade vilse, lånade fel cykel som blev förstörd med punka, klättrade på en spaljé, satt längst upp på ett balkongräcke och dinglade med benen, lyckades ställa om värmen i grannens bubbelpool….. behöver jag säga att vi åkte hem?

Ville inte skämmas, ville inte att grannarna skulle tycka att vi kom och förstörde, ville inte att någon skulle tycka illa om min son. Förbjudna känslor om att skämmas för att inte vara normal.

Samtidigt vägra skämmas och stå upp för min son. Förklarade om impulsivitet och brist på konsekvenstänket.
Minns en gång när vi skulle åka på Rally. Det slutade med att jag och lilla Speedo hoppade av efter vägen och åt mat, dom andra fick åka efter utbrott i bilen.
Sånna gånger är tuffa….

Men jag är ytterst tacksam att jag fått gåvan att hålla mig lugn. Inte alltid, men mer sällan arg…. mer lugn och kan släppa.
Den jobbigaste känslan som förälder är när vi skäms för vårt barns beteende!

Men vi kan inte bli arg på en funktionsnedsättning. Men vi kan bli arga för att det just drabbade oss…. men inte för länge. Då blir vi bara bittra och vi kan ju inte göra något åt det i alla fall.
Men vi kan lära oss!!!!

Jajamen vi kan ändra vårt beteende så att det passar våra barn. Anpassa, stötta, ge kärlek, inte bli arga på ett litet barn som inget förstår.
Det går inte jämt, det kan jag skriva under på alla dagar i veckan…. men vi kan göra vårt bästa!

Tänk bara att min särbo stannade kvar🙌🏻💕? Det trodde jag aldrig.
Men han har också varit på 5 av mina föreläsningar och lärt sig något nytt varje gång. Han vet hur och vad som fungerar nu. Tack för din tålmodighet!!!!!

Lilla Speedo har ändrats och blivit en ung klok, kärleksfull, rolig , kreativ tonåring♥️.
Varje gång dom ses är det obligatorisk brottning, alltid lite bus och glimten i ögat.
Han bor hos mig på heltid lilla Speedo och jag är så tacksam att han liksom jag älskar att åka upp hit till Hudiksvall. Att han känner det hälsingelugnet jag gör…..

För bara 1 år sedan var det tuffare, allt var mycket tuffare. Skolan fungerade inte bla. Nu går allt som jag ett tag trodde var omöjligt.
Så tappa inte hoppet! Det blir bättre, det blir lättare ju äldre dom blir och ju mer du lär dig själv.

Ge dig tid 2020 att skapa egen energi🎉✨. Jag har lovat mig själv lite mer tid åtminstone 30 minuter träning / pulshöjande 5 dagar i veckan. Inte för sexpacket på magen utan för mitt mående och inte bilda kortisol i kroppen. Alltså stresshormonet….

Om sanningen ska fram så har vi alla 30 minuter om dagen. Barnen kan ju vara med och hoppa, köra gummiband, sit-ups eller vad du vill….

Gott slut på Er alla och tack för all fin respons jag får på mina föreläsningar, på min blogg , Facebook och Instagram .
Nu släpper jag bokningar för 2020 så välkommen med er förfrågan!

Älskar Er mina barn ♥️♥️♥️ Till månen och tillbaka / mamma

Tills vi ses…. må gott!
Hepp Sara

 

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: