Lilla Speedos Mamma

Värt att tänka på inför skolstart igen. #ADHD #Extrakänslor

Värt att tänka lite extra på nu inför skolstart…..

Skolan startar och med att den snart börjar efter jullovet så kommer det som ett brev på posten oroligheten, humöret svänger, oron mm…
img_4343

På Min lilla man märks det genom att han är som ett plåster på mig. Han vill ha full kontroll.  Vart ska du? När kommer du? Vart ska vi? Vad ska vi göra?

Lika väl som att han kan vara på topphumör och charma alla i sin omgivning så kan det svänga på 3 sekunder. Under loppet av 2 timmar igår var jag älskad och hatad flera gånger om. Men det går över♥️.

Jag fick inte åka och träna. Sprang efter bilen, svor, slogs med armarna som ett propellerplan. Så det slutade med att jag stannade hemma. Han var milt uttryck explosivt arg!!! I dem stunderna är det lätt att brusa upp själv det kan jag lova. Men jag satt mig på bron, tog honom i famnen och sa: Det är lugnt, jag förstår om du blir ledsen. Då kom tårarna, det dåliga samvetet för att han inte lät mig åka. – mamma … Du vet att jag har svårt för sådant här när du ska åka.

Jag vet…. Nu är jag hemma och nästa gång ska jag förbereda dig bättre. För vi måste ju öva. Det är han så väl medveten om. – Ja nästa gång övar vi, mamma.

 

Jag hatar att han ska känna dåligt samvete för att han inte kan kontrollera sina känslor. Han kan ju inte kontrollera när han blir arg, ledsen eller orolig. Han reagerar mycket starkare på alla känslor. Extra arg, extra ledsen (han bryter ihop)extra orolig och extra allt! Med allt….

Fick sms en dag när han var på skolan:

Mama svara tack!!!!!!!
Mamma svara
Mamma sssssvvvvvaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaa…….
Mama NU!!!!!!!!!!
-SVARA NU 😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
Mamma svaaaaaaaarrrrrrrrraaaaaaaa!!!!!!!!!

Osv…. Han har ju svårt för att vänta på sin tur, så att vänta på svar på ett sms går inte heller. Känslorna är starka och han blir förtvivlad. Om jag jobbar kan jag ju inte svara direkt.

Allt ska ske NU, inte om 5 minuter utan NU!

Så den här veckan som kommer planerar vi inte in något extra. Veckan som kommer nu när skolan startar tar vi det lugnt. Jag vet att han kommer att vara mentalt slut på eftermiddagen. Han vill ju så gärna kunna orka och vara som dem andra. Nu har min  son det himla bra ska tillägas med dem bästa lärare och resurs.

Jag är så otroligt nöjd med skolan. Men alla barn har inte den turen. För många barn blir det åter till skolan med bråk, dem känner sig oförstådda, utanförskap och skäll för att dem inte kan sitta stilla, inte kan vara tysta. Jag önskar att alla barn fick den skolstart min son har. Där han får känna sig stolt, känna sig bra och där han blir förstådd.

Önskar alla er där ute en bra skolstart och trevlig helg.

Boka mig  gärna för en föreläsning!

Hepp // Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: