Lilla Speedos Mamma

Ge inte upp som förälder till barn med ADHD!

Sitter på bussen till Stockholm och mitt andningshål, min särbo.

I 2 år och 4 månader har vi pendlat. Många var dom olyckskorpar som varnade mig för att starta ett förhållande med en man som inte bor så nära, utan att det är pendling som gäller.

– Har du verkligen tänkt igenom det här innan du presenterar honom för barnen? Kommer det här att fungera? Har du tänk på att du får pendla?

Min största farhåga när jag separerade från min man och barnens pappa var att jag skulle förbli ensam. Vem ville träffa en mamma med 3 barn som dessutom hade extra allt? Mina barn har alltid varit prio 1. Så jag bestämde mig också rätt tidigt att jag skulle försöka köpa ut huset och ha det kvar själv tillsammans med mina barn.

Vi gjorde det….Eftersom mina barn gillar ordning och reda, ( även om dom inte kan hålla ordning och reda ) det ska gärna vara vitt och modernt så gjorde vi med gemensamma krafter en rust på huset. Vi målade om alla rum vita. Bort med den gröna och Baileys färgerna. Målade dörrar, satt upp täcklock, målade trösklar och gjorde huset tipptopp från allt som aldrig blivit gjort förut, bara halvgjort.

Min lilla Speedo målade vardagsrumsgolvet av misstag med grön färg som hade gått igenom ett lakan, försökt att skrubba bort det med massor av vatten och svinto, men tack och lov för försäkringar och en extra försäkring som gjorde att vi fick ett nytt golv. Så lilla Speedos målande blev från ont till något gott…. hahahaha….. men inte just då kan jag lova.

I sommras målade vi om hela staketets tunna ribbor runt poolen på 4 km!!! Så nu är även det tipptopp….

Ett hus tar tid. Jag har lärt mig alla verktyg, jag kan byta proppar, laga poolpump, måla, laga saker….

Men mitt andningshål har varit min särbo ❤ När det varit för mycket, när skolan inte fungerat, när det hemma har varit kaos så har jag och Lilla Speedo åkt upp till Hudiksvall på helgerna. Bara att få sitta på tåget med honom har varit mysigt. Varje gång en läsk på tåget, lite fika eller nått gått. När vi kommit fram så har han gått till sitt egna rum i Hudiksvall.

– Mamma jag blir så lugn här uppe…. det är hans ord. Sen är jag övertygad om att han även ser att jag mår så bra där. Tom jag blir uppassad och bortskämd.

Första gången lilla Speedo träffade min särbo så frågade han efter 5 minuter: – Är du min nya bonus pappa nu ? Herregud jag trodde jag skulle smälla av! Att han stannat kvar :)? . Han är impulsiv min son har gladeligen under årens lopp både sagt gubbjävul och förklarat kärleksförklaringar till min särbo. Där och då måste man vara flexibel och lära ut det lågaffektiva men nog så komplicerade sättet att mötas på.

– Vi kan prata om det en anna gång sa min då nyfunna kärlek 🙂 Allt sker fort och impulsivt och det har han fått erfara av att leva med mig… hahahaha…. Men han gör det så bra. Han har varit på 5 av mina föreläsningar och varje gång lär han sig något nytt.

Mitt motto med mina föreläsningar är ju att dela med mig av mina lösningar, igenkännande och att det kan gå så mycket bättre med rätt bemötande. Vi kan inte ändra våra barn, men vi kan förändra vårt egna förhållnings sätt och göra det enklare. Vi mår alla bra av det ❤

På så vis passar särboskapet oss perfekt. Jag blir imponerad av alla som lyckas hålla ihop en kärnfamilj, men ännu mer imponerad av dom som får ihop en bonusfamilj.

För även om vi vill flytta ihop, så tror jag på riktigt att det inte skulle vara görbart än… Att slå ihop 2 familjer när det dessutom ingår neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är inte plätt lätt…. olika familjer har sina olika regler och bestämmelser. Nä vi har bestämt att vi väntar 2 år till… Vi har det ju ändå så oförskämt bra just nu.

I veckorna jobbar vi, försöker träna själva och skjutsar på träningar, möten, möten, möten….. bup, skola mm….. men på helgerna kan vi ses och få kvalitets tid med varandra. Jag älskar det!!!

Så här sitter jag på bussen till Stockholm. Speedo ska sova hos min bror, och få hänga med småkusinerna. Familjen är viktig. Att ha stöd från familjen är guld värt.

Annars fungerar just nu skolan bra, så bra som man kan begära efter nästan 3 års frånvaro och hemmasittande. Förra veckan gjorde han sitt första prov om klimatet och hem kom en lycklig son som tyckte att det muntliga provet gått galant! Förstå den känslan!!!!!! Självkänslan fick sån boost… helt enormt coolt att se den!!! Han gör mig verkligen stolt och jag kan med facit i handen säga att jag gjort rätt för mina barn. Men många gånger har ja fått stå upp för mina handlingar om vad jag tycker är rätt och riktigt. Ingen trodde nog att lilla Speedo skulle komma tillbaka som han gjort.

Jag har heller aldrig varit riktigt orolig . Olyckskorpar som har ropat: – Så går det!!! – Sätt lite krav!!! – Va inte så förbannat mjäkig och släpp taget…… – Han kommer att styra över dig och bestämma en vacker dag…..

Till dom: – JAG GJORDE RÄTT!!!! Se nu hur fantastiskt bra det går, hur självständig han börjar bli, gott om vänner och mår bättre och bättre…. Det här är vår revansch.

Inte bara hans, även min som stått på mig med hjälp av BUP som jag rådfrågat så många gånger dom gånger jag tvivlat på mig själv.

Med dom orden vill jag säga. GE INTE UPP!!!!! Det blir bättre.

Boka mig gärna för en inspirations föreläsning om att leva i en familj med NPF.

Trevlig helg på ER !

Hepp // Sara

http://www.lillaspeedos-mamma.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: