Lilla Speedos Mamma

Kanske öppnar Corona viruset upp för andra skolformer? #ADHD #NPF #SKOLA

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta?

Helt plötsligt slår Corona viruset ner som en bomb. Alla blir rädda, alla blir vi påverkade och alla blir mer eller mindre oroliga.

Det dör ca 10000 pensionärer varje år av influensa, av samma sak som nu. Ett virus, ett elakt virus, men det här är okänd mark. Som min son sa:

Det här jävla Corona viruset kan dra åt helvete!!!

Och jo han har så rätt, det kan dra åt helvete 🙂  Fula ordval, jag vet….

Saken hör till den att han fick gå hem från skolan igår, han hade lite hosta och av försiktighetsåtgärder fick inga barn med förkylningssymptom vara i skolan. Jag förstår det. Jag jobbar själv i vården och vet vad viktigt det är är.

MEN!!! Nu pratas det om individuell undervisning på distans för alla barn, för att skolan är viktig. Alla barn har rätt till skolgång och att stänga skolorna skulle innebära katastrof. Alla barn har ALLTID rätt till skolgång. Men det har även våra NPF barn, alltid!

Saken hör till den att så här har många barn varje dag. dom vill ta sig till skolan men det går inte….Av olika orsaker, för stora grupper, ingen anpassning, missförstånd mm…

Kanske tom att det här med Corona viruset kommer att underlätta för dessa barn som annars är hemmasittare utan skolgång. Kanske kommer man nu på lösningar som man annars tidigare har vägrat att utföra inom skolan, såkallade anpassningar. För nu gäller det alla barn och inte en liten klick på 3% per klass. Nä nu gäller det även dom högt utbildade, dom som har fina betyg och dom som aldrig ställer till det i skolan.

Nu när skolan är så pass viktig öppnar man upp för andra lösningar som att jobba hemma via nätet. Arbeta på padda eller dator. Träffas så lite som möjligt i stora grupper och minska onödiga träffar och möten. En kanske perfekt värd för våra barn med ADHD/ Autismspektra mm…. Kanske kommer man på lösningar nu som passar våra barn och som man kan ha kvar i framtiden?

-Det här jävla Corona viruset stör mina rutiner!!!!

Så säger Lilla Speedo. Träningar, matcher, cuper allt ställs in. När han vill vara i skolan får han inte vara i skolan…. Nä jag förstår hans ovilja mot att följa dessa regler och att hålla sig hemma. För att bryta rutiner och allt ställs på sin spets då gäller det att hänga med som förälder. Oron kommer och kanske mer hos våra barn med extra allt.

Varför är det besöksförbud, varför får jag inte vara i skolan, samtidigt dubbla budskap med att Corona viruset är INTE farligt för friska unga människor. Barn har svårt att förstå vidden av det hela.

Idag när jag var och handlsade fanns inte ens toalettpapper att köpa i butiken. Inga torra maträtter som pasta, färdigrätter, soppor, torrmjölk. Tom spolarvätska och T-Röd var nästan slut. Det kan man nämligen göra egen handsprit utav… allt börjar likna en krigszon och våra barn funderar och vi har svårt att förklara.

Är snuva farligt? Har jag Corona mamma om jag hostar? – Säkert inte, men alla måste ta sitt ansvar att vara hemma gubben <3.

Mitt i allt vet jag inte om jag ska skratta eller gråta? För skolan den planeras det hemma studier i. På både gymnasienivå, grundskolor, högskolor…. Nu när Corona kommit då går allt som många föräldrar efterfrågat under många år. Just det…. anpassningar och ofta studier hemma med hemma uppgifter att kunna lämna in.

Jag håller tummarna att Corona viruset är en öppning för annorlunda tänkande och andra skolformer inom NPF.

Trevlig helg önskar jag er alla!

Hepp // Sara.

PS, boka mig för en föreläsning jag kan föreläsa via webben också:) Lösningar finns för allt.

 

1A27DB3F-4241-40BB-A031-5584410FD2EB_4_5005_c

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: