Lilla Speedos Mamma

Jag får panik!!!!

Jag får panik snart! Jag kommer till apoteket och ska plocka ut mediciner.. pratar med den söta tjejen i kassan och självklart pratar vi om Corona smittan….

– Är det mycket för er att göra nu som för alla andra frågar jag?
– Jag får panik snart säger hon….. se dig om. Vi håller på att stänga ner en hel värd för att VI ska rädda alla sjuka, alla över 65 år.
Men vad händer? Vi stänger ner butiker, vi stänger ner skolor, verkstäder, banker, börsen sjunker, företag går åt helvete.
Men pensionärena som vi ska rädda från Coronan, dom  fortsätter att handla, gå i butiker, träna på gym, går på caféer precis som om att inget har hänt!!!!

Hon var upprörd… jag med funderar i mitt stilla sinne hur det blev så här???
Jag vill rädda min mamma som har cancer från smittan… det är därför jag är där. Jag plockar ut mammas nödvändiga mediciner och handlar åt mina föräldrar så att dom inte ska ut i mataffären nu…

Jag vill kunna jobba, jag vill kunna föreläsa, jag vill ha tillbaka mitt gamla normala liv. Ja, jag är rädd!!!! Jag får fasiken panik jag med!

Min son med ADHD och ångest har väldigt svårt att förstå… allt blev så stort. En rädsla om skolorna stänger, tänk om du dör mamma? Tänk om jag dör? Alla säger att det inte är farligt för mig, men varför stänger allt? Varför är inget normalt längre?

Ja hur förklarar vi för våra barn?
Vi höll oss hemma i helgen. Ätit god mat, varit ute och gått, sovit länge och försökt att förhålla oss till allt som händer.

Har fått meddelande och Mail från andra föräldrar som funderar på hur ska dom orka nu? Orken är slut, vårdbidraget indraget, jobben ligger risigt till…. En förälder var helt uppgiven. En ankommande depression och nu såg hon bara mörker.

Ja, jag är rädd!!!! Rädd för konsekvenserna av Coronan kommer att splittra familjer, tryggheten, föräldrar och barn som redan mår dåligt kommer att må ännu sämre.
Psykisk ohälsa och rädsla. Självmord som sista utvägen…. Gör det inte!!!!!

Det finns så många som har det riktigt dåligt nu, jag vet att det inte ger tröst att det kommer mat på bordet och räkningar som ska betalas. I Sverige behöver vi inte svälta. I Sverige finns hjälp och stöd att få♥️♥️♥️. Hur jobbigt många än har det nu.

Det viktiga nu är att våra äldre håller sig hemma. Lilla Speedo ringde och skällde nu på morfar….  -Nu håller du dig hemma morfar fattar du det!!!!! Hahahaha….

På ett sätt kommer det nog något gott ur Coronan ändå. Vi kanske hjälper till mer… vi hjälper våra äldre, är mer tillsammans utan en massa stress…. Vi kommer nog att handla mer lokalt, semestra i vårt underbara Sverige, vi t.o.m. klarar oss utan bil, vi klarar av karantänen, och vi klarar av att vända på pengarna, planera och veckohandla.

Mycket kan bli bättre! Det tröstar jag mig med när jag känner lite smått panik.
ÄR NI INTRESSERAD AV EN FÖRELÄSNING ?

Jag tittar just nu på webbbaserad utbildning. Finns intresse?

Hepp //Sara

 1. Catharina

  Lilla Speedos mamma det är mångs av som känner oro , jag som själv har cancer och desutom nyopererad sen 1 vecka får nu komma hem , hem till ett tomt hem , hem där mina barn ska vara men inte är , hem där mina katter ska finnas men inte finns , hem till ett kylskåp som ekar tomt som måste fyllas på
  Tack och lov har jag min ex sambo ( barnens pappa ) , tack och lov har jag alla min underbara vänner och min underbara familj ( framför allt min syster ) , å ja hur förklarar man för barn va det är som händer och svarar på deras frågor om vad som kommer hända
  Ja hur , det enda man kan är att låta dom vara med och se på nyheter omvandla orden politikerna säger till barn ord så dom förstår
  Men ja vi är många som har panik och tankar som snurrar
  Snart ska jag gå från denna karantänen till hemmets karantän
  Stor kram från en annan mamma med en som som har Adhd/ Asperger /autism ❤️

  Gillad av 1 person

  • Å vilken situation du är i❤️. Jag opererades för cancer själv 2015. Kan nog förstå din känsla…. då var det en annan oro. När barnen frågade : – Kommer du att dö nu? Mitt svar var att vi alla ska dö och ja, jag kommer att dö. Men inte nu, inte i morgon…. att ha barn med extra allt i en sån situation är svårt. Ena stunden så naket ärligt i andra sekunden så otroligt känslosam ♥️❤️❤️.
   Nu har du massor av andra saker att tänka på…. ta dagen som den kommer… nu är nu och i morgon vet vi inget.
   Önskar dig lycka till med allt och skickar dig en STOR VARM KRAM❤️❤️❤️//Sara

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: