Lilla Speedos Mamma

En annorlunda påsk, en Corona påsk med ADHD 🐣

Lilla Speedo kommer ner i köket och ger mig en stor kram…. – Å vad härligt säger säger jag.

– Mamma jag älskar dig ♥️.
Jag älskar hans härliga sätt…  Vi pratar om att det kommer bli en annorlunda påsk i år. Han är så klarsynt. Inga krusiduller och linda in saker…. Han är så klok.
Säger precis vad han tycker och tänker.
Även när det gäller svåra saker….

Våran älskade hund är svårt sjuk och ligger inlagd. Vi har gråtit och gråtit…. Hon är den som alltid funnits och varit den bästa medicinen mot ångest. Just nu sitter vi otåligt och väntar på telefonsamtal från Veterinären.  Det ser inte bra ut… misstanke nostumör.
Jag kan till 100% säga att hon är det bästa beslut jag tagit♥️. Att köpa henne har tillfört så mycket positivt. Läggning på kvällar, trygghet, lättnad vid ångest, känslan att minska utbrott, en päls att gråta ut i….. en hund med humor och otroligt mycket empati. Grym på att läsa av när hon behövs som bäst. En fantastisk vårdhund…. Jag älskar dig tokfia♥️♥️♥️.

3D432838-4B52-4E22-ACFE-A33A8209DC0E

Den här påsken blir väldigt annorlunda.

Vi kommer inte kunna ha en stor härlig familjemiddag.
Vilket kanske inte gör så mycket eftersom stora familjemiddagar inte varit den stora favoriten här hemma…. Det är jag som vill samla alla omkring mig, inte barnen.

Vill minnas alla påskar där barnen letat påskägg och blivit skogstokiga därför att det inte låg det dom ville ha i ägget… att sen sitta stilla och äta familjemiddagar tillsammans var svårt.

Jag minns alla gånger vi var i stugan och barnen ville sitta bredvid mig i ” vuxen soffan ”. Ville bara äta pepparlax och ingenting annat vilket gjorde att det inte blev pepparlax över till någon annan.

Konflikter, konflikter…. Det blev för mycket av orden : STOP! Gör inte så! Nu förstör du igen! Tänk att man aldrig kan få sitta ner utan att du förstör! Tänk att du  aldrig kan låta mamma få sitta utan att avbryta.

Det gjorde ont många gånger i mitt mammahjärta. Många var dom gångerna jag tog med mig barnen själva in på ett annat rum och byggde Lego, tog en promenad i skogen och svalde hårt alla gånger missförstånden eskalerade.

Jag försökte hela tiden kompensera dom hårda orden med ord om att barnen var bäst i värden, att jag älskade dom och att allt inte alls var barnens fel.

Jag tror vi alla känner igen oss…. tiden med små barn som inte kunde sitta stilla. Barn som är så impulsiva och brist på konsekvenstänk gjorde ju ofta att situationerna blev ohållbara.

Barn som inte tackade för påskägget och öppet visade sitt missnöje för att det låg ett par kalsonger i påskägget och inte ett kinderägg eller stora Lego paket.
Ord om att uppfostra bättre, att sätta gränser och vara mer bestämd.
Som jag försökte anpassa mig…. många var dom gångerna jag skämdes och kände mig som en otroligt dålig mamma.

När jag kom med mina barn kändes det som att vi förstörde. Det blev ju heller aldrig lugnt omkring oss.

Det hände alltid saker på gott och ont.
Hittade dom på lekar och roliga saker kunde dom hålla på i timmar….. svårt att avbryta och kom inte när man ropade att det var lunch. Att avbryta mitt i en aktivitet har alltid varit svårt. På den tiden visste jag inte vikten av att förbereda… ojojojojoj… så mycket fel det blev.

Likt förbaskat körde vi på samma traditioner år efter år….. Att jag inte lärde mig????

I år blir det en annorlunda påsk. Utan mina föräldrar, utan min särbo…. Jag kommer sakna dom❤️.

I år blir det bara jag och barnen. Påskmiddag som barnen varit med och bestämt dvs ena vill ha en stor skål med skagenröra, den andra nubbesallad, den tredje ägg halvor och salamikorvar.

Jag tror jag har handlat påskmat 3 gånger den här senaste veckan… en morgon när jag kom upp hade någon ätit upp all gravad lax på natten…. Hahahaha….

Nästa morgon var all Skagenröra slut….

Sen alla prinskorvar…

Man kan ju bli galen!!!!! Ska sätta kedjor på kylskåpet för mina nattätare som inte ser konsekvenserna att mamman får åka och handla igen😂. Tack och lov är jag van. Jag kan idag skratta åt det som händer. Men OM jag skulle sätta postitlappar och skriva RÖR EJ! Då skulle dom dessutom låta den maten vara.

Då säger en del…. – Men dom måste väl kunna lyssna och tänka?
Svar: – Nixpix…. men om jag är tydlig och skriver lappar då går det.
Otydlighet är det svåraste för våra barn.
Istället för att jag ska bli arg kan jag ju underlätta och göra kylskåpet tydligt. Plättlätt igentligen ändå gör man det för sällan.

Samma sak med diskmaskinen. Frågar jag om Lilla Speedo kan plocka ut den så gör han det… men tro inte att han plockar in självmant… det finns liksom inte.

Jag vill önska alla en riktigt fin påsk.
Va ute så mycket det går… ta tiden och njut och släpp alla krav. Rätt skönt att bara vara hemma, annars är ju påskafton, påskdagen, annandag påsk fullbokad med middagar, släktträffar mm….

I år är det Corona påsk🐣🐥.
En annorlunda påsk… gör det bästa ni kan.

Boka gärna in mig för en föreläsning om livet med ADHD, Autismspektra, ångest mm i familjen.

Hepp//Sara

Direkt Mail

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: