Lilla Speedos Mamma

Här sitter jag och bara ler… Grattis Lilla Speedo !!! #ADHD

Jo det är sant… jag sitter här och ler…  för mitt liv har blivit så skönt.
Idag när jag kom hem från jobbet hade sonen gjort den krämigaste godaste iskaffet till mig, sin mamma…. å jag ler….

När jag blickar tillbaka på dom 20 senaste  åren så fattar inte jag att jag står på benen… fy farao vad mycket tok och onödigt bråk vi haft.

Jag minns att jag skämdes för att det var så mycket syskonbråk hemma. – Varför kunde inte mina barn bara vara snälla och omtänksamma med varandra. En och en gick det hur bra som helst, men med alla 3😬😬😬…..

Fick ofta ändå höra vilka fina barn jag hade men gud bevara mig väl när vi kom hem innan för dörren….

Ett tag trodde jag att dom hatade varandra. Men i grunden har dom nog älskat varandra jämt.

Häromdagen ropade lilla speedo till sin bror… – Älskar du mig?

– Ja, jag älskar dig brorsan , fick han till svar…

– Mamma hörde du?!?!?! Han älskar mig!!!! Då blir man ju stolt som mamma❤️❤️❤️

Minns så väl en gång när den äldsta sonen hade en viktig hockeymatch, det var verkligen vinna eller försvinna. Lillebror stod med oss och tittade på matchen när han plötligt stack hem ” för att fixa en grej”.

Så ringer han och frågar vad det står i matchen? – 5-3 till bortalaget sa jag.
– Ok, jag ska fixa så dom vinner!

I tredje perioden dundrar det in en liten orkester med en afrikansk trumma, ett stort lakan som det stod STRÖMSBRO på. In kommer en kille i illröd kroppsstrumpa och en till i Sverigefärgerna.
Dom ålar sig mot plexiglaset i utvisningsbåset, dom springer på läktaren och bortalaget tappar fokus!!!!
Brorsans lag vinner med 6-5🙌🏻

Hahahaha…. snacka om att fixa matchen fast han inte var med på isen:-) det blev värdens snackis av det där och andra lag hörde av sig och ville ha dom som maskotar och hejaklack… svaret?
…… tvär nej naturligtvis. Uppdraget var ju redan utfört:-) .

 

Dom där galna dräkten passade perfekt den lilla herren som kunde spela ut sina galna idéer och slapp se folk i ögonen. Perfekt för ett barn som inte gillade ögonkontakt. När dräkten kom på blev han som förbytt…. T.o.m. så att han en gång satte sig i frysboxen på Ica som en staty helt stilla,  när gamla tanter gick förbi klappade han till dom med en fryst fläskfilé…. tanterna skrek av skräck och han åkte ut från Ica….. hahaha…. förgrymmade unge!!!!
En gång gick han dit i samma röda dräkt och sjöng påsksånger för att få lite godis…

– Men man ska klä ut sig till påskkärring eller påskgubbe sa jag…. sen ger man fina teckningar och har man tur så får man lite godis.

Min son han tyckte det var bättre att gå direkt till Ica där alla ändå hade köpt godiset, då kunde han ju kanske få välja själv? Sagt och gjort…. han sjöng en låt, gav en teckning  och fick plocka sig en egen påse… den mannen har ALLTID, fixat för sig själv❤️😂.

Så mycket tok… så mycket skratt och så många tårar av sorg, vanmakt….

Idag ska vi fira födelsedag. Han som hatar överraskningar vet redan vad han ska få. Konstigt det där? Jag som älskar överraskningar och älskar att ge överraskningar…. och så har jag fått barn som hatar överraskningar.

Hur blev det så??? Jag har ju fått lära om och att förbereda. Men minns som jag skrivit tidigare alla dom födelsedagar som vi fått fira själva med födelsedagsbarnet på sitt rum. Uppmärksamhet och främmande var ju inte populärt.
Ett tag fick vi inte ens sjunga ja må du leva!

Det var smärtsamt som mamma att det inte uppskattades. Att inte presenterna dög, att han inte sa tack, att han inte var lycklig.

Barnkalasen som vi anordnade, slutade ofta i katastrof. Han stack från sitt egna kalas, eller så vägrade han att ha något.

Minns ett år då han vägrade ha kalas, men 2 tjejer fick komma. Då spelade han Titanic låtar på hög volym som han just då hade fastnat i…. presenterna det öppnade han inte ens.

Han hade roligt och jag grät inombords. I mina tankar var han ensam…. i hans värd var det perfekt. Tänk om jag kunde accepterat det då? Tänk om någon hade berättat för mig att mitt barn hade en ADHD diagnos och att det är så här det brukar vara som barn… det kommer att ändras, det kommer att bli lättare, det kommer att bli bättre❤️.

Nu ska jag hänga upp vimplar, för ballonger det ville han inte ha…. smörgåstårtan ska garneras och han ska väckas som den tonåring han är… Jag startar med ett paket idag. Dom andra får han på tisdag den 12 maj när han fyller år på riktigt.

Han har bjudit in sina nära och kära själv… inga vänner i sin egen ålder men alltid grannen som han brukar fiska med. Han den stora polisen som ändå är en bra stor vuxen kompis.

Tack älskade solstråle för att DU är DU. Jag älskar dina pliriga ögon som ofta ler… jag ser i dina ögon om dom fylls av ångest… dina ögon är som dina speglar…

Jag kommer alltid finnas för att hjälpa dig framåt, vara din ” advokat” när du behöver hjälp, vara din mamma när du behöver kärlek….

Älskar dig så ofantligt mycket❤️❤️❤️
Grattis Lilla Speedo!!!

Boka mig för en föreläsning !

Hepp // Sara

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: