Lilla Speedos Mamma

Jäkla skit semester!!!!! Livet med ADHD i familjen….

Dra åt helvete att ha semester, jag är rastlös och den ständiga rastlösheten med Impulsivitet gör att det alltid måste hända något…… Så stod det i meddelandet jag fick.

Ja jösses vilka jobbiga semestrar jag haft genom åren. Med barn som ville hitta på saker hela tiden, alltid i rörelse, alltid nya projekt. Ville jag hitta på något så blev det kaos för att det inte var förberett på rätt sätt….

Det var ett rent helvete att vara ensam hemma med barnen många gånger, ändå gav jag inte upp. Tur var väll det….. Efter mina veckor av semester skulle jag behövt haft semester för att orka jobba…. istället blev jobbet min semester, det var där jag kände mig trygg, avkopplad, kunde avsluta mina projekt mina idéer mm….

Jag som älskar att peppa andra, att se andra växa och gå utanför sin komfortzon precis som jag gjort. Om någon skulle sagt till mig för 15 år sedan att jag skulle älska att föreläsa och utbilda andra människor så skulle jag med bestämdhet sagt att dröm vidare….. Det där är inte jag.

Att prova att vidga sin komfortzon ÄR roligt! Bara dom senaste åren har jag gjort så många mer saker än jag aldrig tidigare gjort. Senast köpte jag mig en MTB och cyklade 3,3 mil för första gången i mitt liv.

Om du har ADHD brukar man vara väldigt impulsiv vilket kan leda till oanade möjligheter och ett liv i ett rasande tempo. Ett ofta roligt liv men även om man känner att kontrollen finns så finns också ofta en inombords stress över allt som man borde gjort egentligen, saker som ÄR viktiga som är så tråkiga att det blir liggande. En god vän förklarade för mig att hon mycket väl visste att brevet hon hade lagt i hallen skulle ha skickats förra veckan, ändå…. ändå klev hon över det där jäkla kuvertet varje dag, hon kom sig inte för att ta upp det och posta.

Eller gången då hon hade soppåsen stod i hallen i 3 veckor…. hon slängde dom andra men den där klev hon över och tänkte ” jag tar den senare” så typiskt ADHD. Hon en super duktig entreprenör som det sket sig för hemma men på jobbet var hon en guldgruva. Typiskt ADHD även där. Saker som måste åtgärdas hemma som att betala räkningar, ringa samtal, boka tider, gå på besök….. alla sånna saker är så trista att för någon med ADHD kan det bli för mycket när arbetet och det sociala livet tagit för mycket energi under dagen. Man upplevs ofta som rolig, snabbtänkt och kreativ men kraschar hemmavid….

ADHD är svårt…. det finns inget mellanting, allt är på eller av. Ordet jag tar det sen kommer ofta, eller ordet ” Jag fixar det” men det var inte så genomtänkt. Om det sen inte visar sig vara så roligt utan bara jobbigt så tar det så sjukt mycket energi av orken att det ofta slutar med bortförklaringar och en förlorad vän. Tilliten kan bli svår….

Men det är ju ett osynligt handikapp. ADHD = impulsiv, ofta dåligt konsekvenstänk, hyperaktiv, känslig, grymt med empati och dom är fantastiska människor!!!!! MEN…. om du lever med dem som har ADHD så är det så viktigt att DU lär dig deras sätt att tänka för att kunna förstå och acceptera. Annars orkar man inte…. Jag lever med mina underbara barn och skulle jag inte lärt mig allt om ADHD så skulle jag heller aldrig orkat med i deras tempo och alla vändningar dagar kan ge….

Men jag älskat det!!!! Det berikar… Men lika mycket som det är viktigt att vi som lever med ADHD i familjen lär oss,så är det lika viktigt att den som har ADHD försöker att förklara sina känslor och sitt sätt att tänka. Även om det ofta är svårt.

När lilla Speedo blivit skogstokig och fått sina ADHD utbrott så har jag ofta frågat – Vad är det som gör dig så arg?

Jag har fått till var: – Jag vet inte, med en arg ton.

Där är det bara att acceptera… det är bara att gilla svaret. Ofta vet dem inte vad som gör att det blir så galet i kroppen, dem vet inte vad det är som gör att dem blir arga. KRÄV aldrig ett svar….. är mitt råd. Ta det senare om de är viktigt, annars bara släpp……

Igår satt jag och fikade med en pappa på min roadtrip genom vårt avlånga land. Ett roligt möte med väldigt många gemensamma känslor som förälder. Känslan av att känna sig missförstådd, hur viktigt ”fredagsmys med taccos” kan vara. Eller hur svårt det kan vara att sätta på sig strumpor med sömmar som skaver på tårna. Hur jobbigt det kan vara att komma in i duschen….. att påbörja och avsluta projekt. Vi kom överens om att vi föräldrar är inte ensamma. Ändå är vi så många som bär på den känslan…. ensamheten om att vi är ensammast i värden.

Idag fortsätter jag min resa och kommer att stanna i Kristinehamn kl 10.00 och Arboga ca 13.00. Vill du fika med mig då? Vi bollar idéer, föräldrarskap och hur det är att leva med NPF.

Varför inte boka in mig som föreläsare så slår vi hål på myten om att alla barn med ADHD är skitungar tillsammans.

Boka mig på Direkt mail till bokning eller kontakt

Önskar Er alla en riktigt skön sommar och många fikastunder.

Hepp// Sara

Kom och fika med mig idag:) Skicka pm // Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: