Lilla Speedos Mamma- föreläsare-inspiration

Arbetsminne, jul, ADHD och att glömma…. #ADHD

– Vad sa du att du hette?

Efter att han hängt ihop i en vecka med nya kompisar frågar han fortfarande…. -Vad hette du nu igen?

Kompisarna garvar ibland, men jag heter ju (tex ) Gustav.

-Ja just det…

Är det namn som liknar varandra blir det ännu svårare.

Igår kväll fick han rycket igen och möblerade om och bytte rum för andra gången på 4 veckor. Hyllor skruvades ner, sängar byttes, saker släpades genom huset till kl 23:30 på kvällen innan han fick lugn i sin kropp.

Typiskt ADHD. Impulsstyrd…. trots att jag försökte förhindra så gick det inte…. ADNDAS! – Ta det lugnt nu. – Gå och lägg dig…

Det gick inte… ibland känner jag mig som den mest värdelösa förälder som inte lyckas få honom i sängen. Men är man tonåring och 186 cm så lyfter man inte ner honom i sängen precis och läser en godnattsaga tills tröttheten kommer….

När han blir trött så gör han tvärtom. Han sysselsätter sig till 100% i stället för att hålla sig vaken.

Så den här morgonen är inget rolig. Jag väcker med frukost på sängen… men det är svårt. Han är trött. Det blir bråk om att gå i skolan. Jag lockar, jag är lågaffektiv. Höjer jag rösten det minsta brusar han upp…. blir arg och låser sig helt.

Jag går ut i köket och kokar en kopp kaffe. Sätter mig ner och andas lite. Jag känner mig frustrerad och hopplösheten öser över mig.

Vad kan jag göra? Han går ju inte till skolan för en anledning.

Igår kväll kom orden… – Du vet mamma, när det är genomgång på lektionen så hinner inte jag med. Jag glömmer vad som sägs. När jag inte fattar, då går jag ut från lektionen. Det är ju ingen idé om man ändå inte fattar….

Arbetsminnet sviker, spelar ingen roll om det är i skolan, om det är kompisarnas namn eller instruktioner som han får hemma. Det är rätt lätt att känna sig dum och misslyckad när man måste fråga om igen och igen och igen….

Men han är INTE dum! Han är inte korkad. Han har bara ett sämre arbetsminne. Det tillhör kriterierna ADHD och det är ingen superkraft…. just det är hans funktionsnedsättning.

Han har däremot ett driv som skulle gälla för 5 personer. Att starta projekt med 800 stickspår på vägen. Svårt att avsluta sina projekt på tid pga att det dyker in 800 till idéer mitt under projektets gång:-)

Jag säger bara så här : ANSTÄLL dessa popcornmaskiner till hjärnor och till att starta igång projekt och komma på andra lösningar! Där är det bara WOW!!!! 🙌🏻🙌🏻🙌🏻.

Tänk att alla har sin plats i livet. Skolan är tuffare med ADHD. Men det gäller att hålla sig på banan och stanna kvar. Jag har jagat, ringt runt, avstyrt, krigat, gråtit, känt mig maktlös, fått nya krafter igen och aldrig vikit mig ner.

Så kom det finaste meddelandet på Instagram…. jag grät, tårarna rann…. som vi kämpat och kämpar varje dag med ADHD, dyslexi och ångest. Men så bra som han mår just nu var det ett tag sedan…. det går alltid snabbt i vändningarna och i måendet… det svänger fort.

Älskar dig min fina pojke till månen och tillbaka, precis som vi alltid sagt sen du var liten❤️. Jag är så stolt över dig!!!!! Kram mamma.

Nu ska jag gå in ännu en gång. Väcka igen och hoppas att medicinerna har kickat igång.

Ha nu en fantastiskt fin dag. Glöm inte att vara rädda om varandra i dessa Covid-19. En annorlunda jul som väntar och just i år tror jag att det är många många barn med NPF som kommer att må bra…. en lugnare jul utan massa folk, utan att åka runt till alla släktingar. En riktig NPF jul med lugnare tempo och mindre krav♥️🎄.

Glöggmys med familjen utomhus vid bryggan…. något vi annars inte skulle gjort…

Glöm inte att ni kan boka in mig för en föreläsning eller för en digitalfika….

Alla behöver vi någon som tror på oss för självkänslans skull🙌🏻 #ADHD #Npf #självkänsla

Mail: sara@lillaspeedos-mamma.se

Hepp //Sara

 1. nina

  Åh nu kom tårarna på mig med. Vilket fint meddelande från honom.
  Känner igen allt du skriver. Vi går igenom exakt samma Varenda eviga dag!! Lägg till Autism också på det så…… Näe det är tufft nu.
  Men du har så rätt i att julen blir en bra NPF jul.
  God Jul till er. Sköt om er. Stor kram

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: