Lilla Speedos Mamma

Hur har du haft det i jul med ADHD?

Hur har du det nu efter jul och nyår?

Är du uppvilad och haft en skön ledighet, legat i soffan mer än annars och pillat navelludd?
Nä trodde väl det ….. minns själv alla jular och jag lovar… helvetet bröt ut strax efter höstlovet och när december gjorde inträde höll jag fullkomligt på att bryta ihop.

Inte en enda julklapp var bra nog. Anspänningar innan släktträffar gjorde att vägran och utbrott blev värre än värst… allt påtvingat naturligtvis till barnens gråt och vägran.

Sittande på sitt rum själv på julafton och vägrade äta julmat med familjen, vägrade säga tack för julklappar som han inte hade önskat sig.
Kojor som skulle byggas för att minimera utrymmet och en koja mitt i julfirande gjorde ju att han fick krypa in i sin egna värld ett tag. Utan tjat om att han måste vara med.
Vi tom sov i kojan på madrasser, mellan stolar och under bord med filtar över.

Super mysigt ju!!! …… ja, tyckte jag. Men jag tyckte det var helt ok att det ibland blev lite kaos hemma ibland. Men det var inte lätt att bo med en familj där någon behövde komma undan och stängde in sig i kojor, någon behövde ordning och reda och kontroll, någon behövde struktur och någon bara tittade på eländet och gick till sitt rum , hahahaha….. ja herregud vilket kaos!

Att leva i en familj med olika behov gör vi alla. Men med lite extra behov behövs det också någon som styr rodret. Jag kan säga att jag ofrivilligt fick lära mig att styra skutan vi guppande omkring i….

Jag fick ofrivilligt gå kurser, utbildningar, ofrivilligt ringa alla samtal, ha koll på alla möten, informera alla föräldrar.

Med tiden blev det ett intresse.

Ett ” kall” att lära mig förstå . Ett kall att försöka vända eländet till något positivt. Jag är en obotlig optimist och tack för det🙏🏻.

Det gjorde att när ADHD utbrotten kom så blev det inte lika ofta kaos utan jag såg det som en utmaning att få det att hålla på så kort tid som möjligt.

Jag började att avbryta och försökte alltid vara 3 steg före ett utbrott. Det fungerade!!!!!

Det fungerade så länge som jag hade orken att göra det. Så länge som jag tränade och mådde bra själv….

Så kom det en tid innan skilsmässan var ett faktum. En eländig tystnad, bråk , och allt rasade!!! Jag lovar ALLT! Jag klarade mig 6 månader efter skilsmässan sen rasade allt. Klarade inte konflikter, klarade ingenting. Jag blev sjukskriven och med facit i handen så var det inte jobbet jag borde bli sjukskriven i från!

Jobbet blev min fristad, Hemmet kaos .

Jag backade…. började ta hand om bara mig själv igen och allt annat fick vara. Det tog bara 4 veckor så var jag på banan igen. Jag hade ju verktygen. Jag behövde bara använda dom på rätt sätt.

Efter det har allt blivit så mycket lättare. Alltid en öppen dialog och att vara ärlig. Alltid bekräfta hur mycket jag älskar mina barn och att hemma SKA man vara trygg att berätta allt!

Hemma ska man inte få skäll av något som hänt. Hemma ska man få vägledning om vad man kan göra bättre nästa gång. Självklart kan jag bli arg…. tro inget annat!

Men nu lever vi så mycket bättre. Idag tar jag inte åt mig lika mycket vad andra tycker är bättre, vad andra tycker att han borde kunna eller göra.

Jag gör på mitt sätt oavsett. Mitt hus, min borg, här gäller mina regler som jag tror och mår bra av❤️ och mina barn.

Tänk vad livet blev bättre…. lite lättare, lite roligare och väldigt mycket skönare när man lär sig vad egentligen ADHD är. Vilka behov som finns och vad som är svårt!

Tack mina fantastiska barn för allt ni lärt mig! Tack för att ni är ni❤️

Älskar Er till månen och tillbaka!!!!

Boka mig gärna till en inspirations föreläsning, en digital fika med möte.

Hepp // Sara

Lilla Speedos mamma

Sara, du är våran belöning idag:)

Att vara född 1974 / 2006 ….tonårstiden är lika! #ADHD #kompisar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: