Lilla Speedos Mamma

Keps eller mössa? Helt ok för mig #ADHD #kepsiskolan #mössaiskolan

Tänker tillbaka till när jag gick i skolan. Tiderna var helt klart annorlunda än i dag. Mindre krav framförallt från omgivning, sociala medier mm….

Men även jag gick i samma klass som dom busiga killarna med keps bakochfram. Killarna som satt längst bak i klassen och gungade på stolen. Killarna som fick lämna klassrummet för att dom pratade för mycket, för att dom kastade suddgummi eller papper. Oftast skedde det här på samma lektioner.

Kommer aldrig glömma en lärare vi hade som vikarie. Denna fantastiska lärare sa inte ett ord om att kepsarna skulle av på lektionerna. Istället för att höja ett finger lärde hon sig alla namnen på en lektion. Hon lade undan SO boken och berättade historier och nästan som sagor…. Vi satt stilla och tysta, tom killarna längst bak.
Hon fick oss alla att gilla hennes lektioner och hon gav grabbarna längst bak små uppgifter under lektionerna. Det kunde vara att flytta bänkar för att vi på hennes lektion skulle se varandra alla….

Hon höjde aldrig rösten. Hon var mjuk men bestämd. Hon vann hela klassens förtroende! Dom lärare som inte började med tillrättavisande på en gång blev bäst!

Nu kan jag relatera till att kepsen som var på och vikariens tillmötesgående gjorde att dom ” bråkiga” killarna kände trygghet och klarade av att vara kvar på lektionerna.
Kanske fler kepsar och mössor på lektioner kan den trygghet som behövs.
För mig är det helt ok att äta middag med keps eller mössa.
Det finns annat att bråka om anser jag…. får lilla Speedo ha på sig sin keps så sitter han dessutom kvar längre vid bordet.
Om inte det går så åker luvan upp…. ett sätt att skärma av och för mig en super smart strategi som allt för få ” vuxna ” förstår. Den gamla stammen om att mössa eller keps SKA av ligger ofta i grund från deras egen uppfostran…

Grejen är att när dom var yngre fanns sällan den yttre stimulin som hägrar nu i dagens samhälle 2021. Det var inte på samma vis 1900-1980. Därav behövde man inte skärma av på samma vis.
Så för mig! Hatten på! Mössan på! Kepsen på…. helt ok!

Man äter inte sämre med kepsen på, man tar inte in mindre på lektionerna med mössa på, så kom igen!!! Vad är problemet?

Jo i kyrkan fick gubbar inte ha kepsen på, men damerna fick ha huvudbonad på…. tiderna förändras och idag sitter både killar, tjejer, gubbar och tanter med mössan på i kyrkan.

Ibland är ett världskrig inte lönt…

Tänk om du inte fick ha på dig din favorit tröja på dig när du skulle bort och äta middag? Tänk vad obekvämt det känns med fel byxor och du bara känner att kläderna sitter fel, känns fel, hur obehaget kliar i kroppen….

Jag lovar att det har hänt mig många gånger… när man känner när man är på väg… FEL!!!! Det känns fel!!!! Jag får panik, springer in och byter om för att känna mig komfortabel . Puuuuust… känslan blir så skön!

Samma för våra barn som inte tillåts keps och mössa inne.

Nog om detta…. men konstigt är det.. från baby stadiet ska våra barn ha på sig mössa i vagnen, mössa eller keps på överallt, t.o.m. på inomhus vid middagar för att det är så sött. En vana som många trivs i.. ända tills dom blir tonåringar och dom ska lära sig ”vett och etikett”.

Hatten av för alla hattar 🙌🏻.

//Sara lilla Speedos mamma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: