Lilla Speedos Mamma

Skolan är inte allt! #ADHD #NPF #Skola

Det kom en fantastisk kvinna till mig idag!

-Sara får jag prata med dig…. – Du, jag har tittat på programmet på SVT play ADHD extra allt med din son…. Jag vill berätta en sak för dig. https://www.svtplay.se/video/29863002/adhd-extra-allt/adhd-extra-allt-de-tycker-det-ar-kul-nar-jag-blir-arg

Min man har också Dyslexi och hade också ångest som barn. Han blev missförstådd och folk sa till mig att han inte fattade… Han har mått dåligt, för skolan och klarade inte skolan nått bra. Dom tom sa åt mig att inte satsa på honom som ung, då han kunde förstöra mitt liv.Men idag mår han bra! Jag vill bara berätta det för dig…. han, din son ska tro på sig själv, hitta egna strategier och det kommer att bli bra för honom det lovar jag!

När hon gick så satt jag kvar med ett leende… Jag blir så tacksam för att medmänniskor bryr sig! Jag blir så oerhört tacksam att hon kom med tips och peppade ord…. Det kommer att bli bra!

Vi behöver det, vi NPF föräldrar och barn. Speciellt våra barn. Dom behöver hitta förebilder som lyckas, inte misslyckas!

Idag tog jag dessutom en härlig ute fika i solen med en gammal kompis jag inte sett på flera år….riktigt riktigt trevligt. Roligt och givande.

Denna fantastiska kvinna har alltid farit mellan projekt. Alltid varit på G någonstans och dessutom rott allt i land tror jag. En sann entreprenör som varit orädd och med ett jädra driv! Hon är sannerligen en förebild♥️

Vi pratade verkligen om allt mellan himmel och jord. Men allt som oftast ramlade vi in på olika diagnoser. Mina barn, mig själv och hennes rätt nya diagnoser som hon fått.

Mitt i allt så skriver hon böcker om just det här…. att fixa livet utan bästa betygen. Den orädda tjejen som kastade sig ut i projekt som lett till det ena och andra…. avsaknaden av impulskontroll som blivit ett driv med dopamin kickar…

Jag lovar, när boken är klar så ska ni få namnet. Ni kommer skratta, kanske gråta och det gäller att hänga med i svängarna!!!

Det är precis så här jag vet det fungerar för så många med diagnoser… skolan är INTE allt! Man kan lyckas ändå.

Igår satt min son på sin första körkorts lektion i 120 minuter!!! Fatta…. 120 minuter. Med dålig fokus, svårt att koncentrera sig, 120 minuter utan paus… det enda han kom ihåg från lektionen var att läraren kliade sig på hakan stor del av lektionen…. herrehud hur ska det här gå? 😂

Jag hoppas så innerligt att han klarar körkortet. Att han får lyckas med något och känna sig duktig och att han klarar sitt mål… det är ju med bilar han vill jobba sen.

Nä vet ni vad… skolan är inte allt. Det finns så många andra vägar att gå. Livet ska inte vara ångest för att man inte klarar av saker… livet ska vara roligt.

Nu vill jag önska Er alla en trevlig helg!

Boka mig gärna för en föreläsning till hösten.

Hepp på er!

Våran lilla vårdhund Maltipoo Meja.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: