Lilla Speedos Mamma- föreläsare-inspiration

Du är omedelbar…..

Idag var vi på bup och läkarbesök.

Vi diskuterade länge om mående och hur man kan påminna sig själv till ett bättre mående.

Ett av orden var mitt, där jag tryckt upp en text där det står: Är det värt det? Det sitter som hans skärmsläckare på mobilen och jag har tryckt upp en munktröja med samma ord 🙂

Är det värt det…. det kan syfta på så mycket. Är det värt det, kan också vara en påminnelse till oss föräldrar som ibland bråkar med våra barn…. är det värt att bli arg för att man måste hjälpa till att plocka undan ibland? Är det värt det att ta striden mitt under en affekt?

Svar NEJ! Det är inte värt det….

Med orden är det värt det…. är tanken att han ska ” hinna” tänka till medans han funderar. – är det värt det… ja eller nej?

Det andra var: – blir jag hjälpt av det här? Det kan man ju relatera till mycket, eller hur?

Blir jag hjälpt av att snusa tex? Blir jag hjälpt av att röka? Blir jag hjälpt av att fasad klättra? Blir jag hjälpt i mitt mående om jag gör det här???

Så säger läkaren…. – Du är så omedelbar ❤️.

Å just då var dom orden bland dom bästa jag hört!

Ja han är omedelbar ❤️!

Han är omedelbar i allt han gör. Otroligt impulsiv, kan inte vänta på sin tur. Mitt i allt så avbryter han för att berätta om något annat😂. Han kan bara inte vänta. Det går inte… allt ska ske här och nu.

Om han grubblar över något så måste det ut… annars kommer tankar och ångesten som ett brev på posten. Han är omedelbar♥️. På ett fint sätt.

Omedelbar omedelbar omedelbar ….. smaka på ordet. Så mycket impulsivt, så mycket just nu, så mycket ADHD.

Han var omedelbar när han färgade håret vitt, när han kapade bort fjädrarna på sin EPA, när han monterade bort avgassystemet….. jag som mamma hinner knappt med i svängarna. 🙈.

Men han är även omedelbar när han pratar om saker med mig som andra ungdomar inte gör. Han har så mycket positivt i sig.

Filtret är liksom omedelbart borta… ibland vill jag inte veta allt. Men vet att han mår bättre av att berätta. Vilket gör att jag ofta kan ha en fin tillit till honom. Han kan inte ljuga och det är en väldigt bra egenskap❤️.

Tänker stilla att omedelbar är ett fint ord❤️. Vi fortsätter att bygga tillit. Jag får vara den där sophinken som tar all ångest, den som får lyssna till alla tokiga beslut precis som en förälder ska göra.

Boka mig omedelbart till hösten för en föreläsning!

PS. till sommaren kommer jag att släpa lite ”fika” tider igen, naturligtvis covid- säkra . Kan t.o.m. bli digital fika för en stunds samtal och pepp till dig som förälder ☕️☕️☕️💻👬.

Hepp //Sara lilla Speedos mamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: