Lilla Speedos Mamma

Grill och en massa ungdomar hemma med ADHDđŸ™ŒđŸ»

Solen skiner forfarande och jag sitter hĂ€r med en manlig ”grill öl”.
Jo det Ă€r sant…. efter skilsmĂ€ssan genomskĂ„dade jag mannens ensamrĂ€tt till grillningen.

I mitt tidigare liv lĂ€t det sĂ„ hĂ€r: – Sara kan du hĂ€mta en skĂ€rbrĂ€da och kniv?
– Sara… kan du hĂ€mta en öl?
– Sara , kom med folie!

Barn som skrek samtidigt som jag servade min man med diverse grill grejor, han mĂ„ste ju passa grillen….. Jag gjorde sĂ„s, marinaden, potatisen, dukade, alla tillbehör, höll koll pĂ„ barnen och ALLT det samtidigt….

Jag Ă€r ledsen alla mĂ€n…. men jag knĂ€ckte koden😂.
numera knĂ€pper jag en öl, grillar mitt kött och hinner allt det andra Ă€ndĂ„….

Även fast jag gjorde allt som satte piff pĂ„ maten och alla tillbehör sĂ„ var det han som fick all beröm om det fantastiska goda maten.

Det hĂ€r Ă€r nĂ„got jag kan skratta gott Ă„t nĂ€r jag hör mina vĂ€nninor som vittnar om samma fenomen🙈😂. JĂ€klar vad gött alla grillmĂ€stare har som öppnar en grillöl och vĂ€nder lite dĂ„ och dĂ„….

Jag hinner t.o.m. skriva en blogg under tiden.

Ja ibland Ă€r man som ett kvicksilver… hĂ€mtat in 3 maskiner tvĂ€tt, bĂ€ddat rent i sĂ€ngen allt som köttet grillas och potatisen Ă€r i ugnen…

Jag sitter faktiskt och smÄler efter gÄrdagens 15 Ärs firande.

För det kom ett gĂ€ng kompisar och kidnappade honom med ögonbindel och allt. Till hans stora glĂ€dje! Jo, han som vill veta i förvĂ€g vad som ska hĂ€nda blev rĂ€tt nervös. 1000 frĂ„gor till mig….- mamma ska dom göra nĂ„tt farligt med mig? – mamma Ă€r det nĂ„tt dumt? – mamma ska dom slĂ€nga mig i vattnet? – mamma skulle du Ă„kt med? – mamma inte tillĂ„ter du dom göra nĂ„got dumt? Nyfiken, lite rĂ€dd och vĂ€ldigt fint gjort av dom♄.

Sen var dom och grillade pĂ„ kvĂ€llen och hĂ€ngde hĂ€r hemma vid poolen… ljuvligt! Idag har dom varit totalt 14 personer ett tag. SĂ„ Ă€ven om jag ibland kan kĂ€nna att jösses….. lĂ„t mig fĂ„ vara hemma ett tag sjĂ€lv sĂ„ Ă€r det Ă€ndĂ„ sĂ„ hĂ€rligt, för jag fĂ„r ju lĂ€ra kĂ€nna alla kompisar. Å det Ă€r viktigt đŸ™ŒđŸ».

Även om jag vissa stunder kĂ€nner mig som vĂ€rsta tjat morsan sĂ„ njuter jag nĂ€r dom hĂ€nger hĂ€r…. MITT hus har alltid stĂ„tt öppet för alla kompisar och det vet mina barn. Ibland har det varit rena rama fritidsgĂ„rden. Men jag saknar redan min stora sons vĂ€nner som alltid var hĂ€r….

Det Àr en hÀrlig kÀnsla nÀr dom ibland skickar ett sms eller kommer förbi bara sÄ dÀr ÀndÄ. En jul var t.o.m. 2 kompisar hÀr.
Det roliga Ă€r ju att alla pratar öppet hĂ€r hemma om sina olika olikheter….

Utav Lilla Speedos kompisar har flera stycken en ADHD diagnos eller nÄtt annat inom NPF.
Jag kan lova att det hĂ€nder snabba och ibland vĂ€ldigt ogenomtĂ€nkt saker hĂ€r hemma…

Som hĂ€romdagen dĂ„ jag kommer hem och bĂ„de avgassystem och ljuddĂ€mpare Ă€r bortmonterat🙈till min stora förtvivlan. Men dom löste det genom att dra till Biltema och köpa nytt…. det gĂ„r i 390 med han och hans kompisar.

VĂ€ldigt roliga samtal och vĂ€ldigt mycket mat gĂ„r det Ă„t. För dom har en tendens att hĂ€nga kvar. Å det Ă€r vĂ€l sĂ„? Dom fĂ„r hĂ€nga hĂ€r och dom tycker om det. DĂ„ mĂ„ste dom ju ocksĂ„ utfodras för att humöret ska vara pĂ„ topp.

NĂ€ nu ska jag bjuda pĂ„ grillat till ungdomarna. Njuta av lite killsnack. Försöka hĂ€nga med i alla slang och prata vett och etikett. Som en av grabbarna sa – Du Sara kan jag fĂ„ bo hĂ€r i sommar? Hahaha…. nĂ€du… det rĂ€cker med en vilde. Men du fĂ„r gĂ€rna vara hĂ€r.

Vissa stunder Àr det lÀttare att vara ensam vuxen nÀr gÀngen stormar in i huset. Utan att behöva anpassa för nÄgon annan sÄ ger jag gÀrna mina barn den tiden och deras kompisar.
Helt enkelt underbart med ADHD extra allt av allt!

Nu lĂ€ngtar jag tills jag fĂ„r ut och förelĂ€sa igen! Boka mig gĂ€rna till höstenđŸ™ŒđŸ»
Trevlig helg// Lilla Speedos mamma Sara

En kommentar

  1. Camilla

    HÄller med. Underbart nÀr ungar och kompisar vill vara hemma. Vi bor i litet radhus. NÀr ungarna var i samma Älder som din, kunde det vara mopeder utanför, ett berg med skor innanför dörren och ungdomar i soffor, sacosÀckar och pÄ golvet. Upp till 17 st vid nÄgra tillfÀllen. Jag bakade och bjöd pÄ fika. Jag Àlskade det. Saknar det nu.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: