Lilla Speedos Mamma

Hur kan livet bli normalt igen? #ADHD #Sorg

Hur kan livet bli normalt igen? Hur ska man kunna känna samma glädje, kunna gapskratta och känna sig riktigt hel igen?

Det har varit en otroligt tung vår för lilla Speedo och mig.
Efter påsk fungerade inte skolan alls…. En PANDEMI och mormors cancer satte stopp för mycket.
Ångest för att ta sig till skolan och ångest över att mormor blev allt sämre.

Skoldagarna slutade ofta med att han satt inlåst på en toalett. Det som fungerade bäst var studier på distans, då var han ändå med.

Men ett sånt liv går inte att leva så länge…. Det tär på en inne från och nya mediciner satts in. Själv önskar jag bara att han fick börja på en skola anpassad för just honom. Som mötte hans behov och som gav studieteknik och självkänsla.

Mitt i allt så kom det en orosanmälan, ja jag var med och bad om den själv. Jag vill att socialtjänsten ska hjälpa till med en annan skolform, men vilken?
Det känns som sista hoppet, men jag vet att jag aldrig ger upp.
Jag skulle önska att han fick tenta av ett ämne i taget.
Jag skulle önska att han fick en meningsfull praktikplats där han kunde växa och blomma ut.

Nu har hela maj och juni gått , och som ett töcken har dom flutit ihop. En skola som inte fungerade, ett mående som inte var bra och min sjuka älskade mor♥️🙏🏻.

Från den 25 Maj- 21 juni vårdade jag henne hemma tillsammans med min pappa och bror. Det var den tuffaste tiden för mamma. Hennes sista månad.
Vi bar hennes tunna kropp som knappt fanns kvar. Vi duschade, vände, körde henne i rullstol, tog promenader och låg i sängen tillsammans. Jag lovade mamma många gånger under den sista tiden att aldrig lämna henne ensam♥️. Att aldrig ge upp hoppet om Ture som är den som har det tuffast.

Så kom dagen då mamma somnade in😔. Den 21 maj kl 13:38.
Det är exakt 2 veckor sedan idag. Jag är fortfarande trött, sorgsen, vilsen & tom. Det känns som det enda jag behöver är någon som håller om mig. Bara finns så att jag kan gråta när jag behöver.

Där är Ture bättre. För han brast totalt när mormor somnade in. Men han tänker på ett mer konstaterande sätt. – Nu mamma behöver hon inte lida, hon är död och han minns hennes underbara sätt, hennes röst…. Men det är liksom klart.

Han längtade efter mig när jag bodde hos mamma och pappa. Ofta kom han ut och trängdes med mig i bäddsoffan. Ofta sa han – När kommer du hem mamma, jag vill ha dig hemma?
Det var jobbigt. Jag behövdes hemma och hos mamma. Det blev en kompromiss som jag inte ångrar. Han fick vara hur mycket han ville hos mig. Kompisar fick stor betydelse och jag tackar alla hans fina kompisar och föräldrar som ställde upp och tog hand om honom🙏🏻♥️.

Ja vilken konstig tid. Den här sommaren får helt enkelt bli som den blir…. Det är som det är som min mamma alltid sa♥️.

Klart jag kommer att skratta igen, klart jag kommer att känna att jag vill göra saker igen. Men just nu är jag som tjuren Ferdinand. Jag vill helst sitta under min korkek ( läs på min trall vid poolen) och bara lukta på blommorna och minnas min underbara, fina, härliga, snälla, kloka, varma, omhändertagande mamma♥️.

Allt det andra, det får liksom komma sen. Nu ska jag in och väcka min härliga tonåring. Ta en dusch och åka iväg på SPA. Ta en lång skön massage och låta tårarna komma om dom kommer.

Vi sa det igår jag och min pappa…. Så skönt att vi kan prata om det. Så skönt att vi fick uppleva all tid med mamma och att vi gjorde det tillsammans♥️
Familjen betyder verkligen allt.

Men vet ni… trots allt så längtar jag tills föreläsningarna kommer igång. Så boka mig gärna till höstens kick off, föreningens möte, verksamhetsplanering, föräldrarmöte.

Ha en fin start på juli!
Hepp // Sara

Lilla Speedos mamma.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: