Lilla Speedos Mamma

Det är val i år…. #enskolaföralla #npf

Ja visst är det val i år och jag blir bestört.

Liberalerna kom häromdagen med det mest urkassa förslaget någonsin. På snudd skrattretande i mina öron.

Snacka om att få lärare och skola att känna sig maktlösa…. Enligt förslaget ska alla föräldrar som har barn som inte kan sköta sig bli lite bättre uppfostrade.

Hur skulle det se ut om skolan måste kalla in en akutläkare på IVA för att sitta bredvid sin odåga till barn. Eller polisen som mitt i ett pågående brott bli inkallad till klassrummet för att hålla koll på sitt barn?

Jag undrar stilla om försäkringskassan går med på att betala vård av barn då?

Ett urbota dumt system som skulle göra stressen ännu mer påtaglig för oss stackars föräldrar med barn som har NPF.

Hur tänkte liberalerna där?

På riktigt så höll jag på att sätta kaffet i halsen när jag läste deras förslag. Jag blev så arg att det t.o.m. började att sticka i ben och armar… stressen som kom krypande för mig som mamma och barn som bor här heltid. Hur skulle jag få min ekonomi att gå ihop om jag skulle tvingas bli resurs till mitt egna barn utan inkomst? Eller med en 80% lön? Skulle jag få behålla mitt jobb?

Då skulle nog liberalerna svara att varje barn ska känna arbetsro och trygghet i skolan…. Skulle jag som barn tvingas ha med min mamma eller pappa på lektionerna pga mina impulsstyrda svårigheter? Här snackar vi exkludering av redan exkluderade barn.

Jag vet att det finns så många bra skolor! Så många bra pedagoger och rektorer. På Tures skola försökte dom med alla hästkrafter dom hade då. Han fick resurser och inte fasen ringde dom att jag skulle sitta bredvid honom. Ändå hände det att jag satt i korridoren för att han skulle försöka…. För tryggheten. Det är en annan sak.

För mig önskar jag att skolsystemet och kraven på det sätt skolan nu är uppbyggd på ändras. Likväl elever som är högpresterande och behöver en extra utmaning för att känna sig i normen så behövs skolan anpassas.

Högre lön för lärare som lockar till yrket och mindre klasser.

Mer resurser till elever som behöver.

Rektorer behöver få mer pengar till extraordinära åtgärder. Det ska inte spela någon roll i vilket område du bor.

Jag fick höra från en rektor en gång att problem som ADHD det har vi inte på den här skolan!!!! Va? Bara för att vi bor i ett privilegierat område med rätt hög inkomst?

Ska det avgöra? Gissa om många framgångsrika egenföretagare har en ADHD eller AST diagnos som bor här? Skillnaden är att då fanns obs klasser och dom, ofta killarna klarade sig bra…. Gled genom skolan. Blev entreprenörer, startade eget. Köpte hus i tex Villastan, Strömsbro, Lindbacka, Olsbacka, Hemlingby, mm……

När deras barn eftersom NPF går i arv hamnar på skolan och behöver stöd…. Ja då är minsann skolpengen mindre i dessa så fantastiska områden.

Jösses…. Jag skulle kunna skriva hur mycket om det här. Men en sak vet jag. Liberalerna får inte min röst!!!! Det mest skamliga förslaget någonsin !!!

Hepp//Sara

 1. Jag höll på att explodera när jag läste… ett stort skämt verkligen! Dom borde vara med oss föräldrar under en dag bara för att först hur mycket vi gör! Och vilket jäkla slit och kämpande varje dag barnen får göra och vi föräldrar! Blir vansinnig

  Gillad av 1 person

 2. Lars Melin

  Sara, min dotter ♥️
  Du är snart 48 och jag lär mej av dej, någonting varje dag.
  Du utrycker dej, på ett sätt som pappa förstår och så många, många andra människor.
  Du är en fantastisk pedagog…som brinner för ditt yrke och för barn med speciella behov.
  Fortsätt med DET du älskar och DOM du älskar….

  Pappa 🤗

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: