Lilla Speedos Mamma

Man ska ta tillvara på guldkornen i livet!

Man ska ta tillvara på guldkornen i livet…. Tänk att bli väckt av att någon bakar croissanter, få sitta i soffan ihopkrupen med en kopp kaffe❤️. Ja en bättre lördagmorgon helt enkelt…. 🥰


Det gäller att räcka till som mamma och i går kväll var vi ut och åt på resturang jag och Ture….

Självklart får Meja följa med…. Bästa bästa vännen❤️

Att prata är viktigt, det är då man kan luska ut hur den jobbiga tonårstiden är.

Minns själv när jag var 15-16…. Man var barn men samtidigt ville man vara vuxen. Tonåren va en jobbig tid minst sagt. Hormoner som sprutar i kroppen och ibland tyckte man att man var ensammast i hela världen. Ibland var man den mest populära i hela världen….

Sen lägger ni på en ADHD eller Autismspektra diagnos på alla hormoner. Tänk vad mycket jobbigare våra barn har då.
Sen som toppen på det hela ofta en dålig självkänsla pga alla misslyckanden genom alla år.

Den sociala biten som blir lidande med att man antingen är för lite eller för mycket utan filter… den där bromsen som gör att man inte blir överväldigad och berättar allt finns inte. Det är så lätt att känna sig sviken, att känna att man ger så mycket men får så lite tillbaka. Vänner är viktiga. Men vad gör man när vänner uteblir? Det är skillnad på att vara ensam eller att välja att vara själv.


Många gånger väljer våra barn att vara själva pga sociala svårigheter, eller att orken tar slut. Ibland räcker det med att umgås över nätet och spela spel… det är också ett sätt att umgås.

Men ensam… det är något annat😔. Många många många barn och ungdomar känner sig ensamma. Jag får ofta frågor om hur man gör som förälder… man vill ju hjälpa sitt barn. Jag brukar ge av min tid, se en film ihop, åka bil, gå på resturang, göra det barnen också vill. Det är ju inte så att barnen alltid måste hänga på oss föräldrar. Utbyte i varandras världar växer vi alla på… ibland kör vi live på hans konto och han älskar när jag är med…. Själv blir jag bara glad att han vill ha med mig❤️.

Ofta skriver då ungdomarna – tänk om min mamma ville vara med mig, vilken gullig mamma du har, tänk om mina föräldrar ville göra det jag vill! , å vilken fin relation ni har, så vill jag ha….


Jag tror att våra barn och ungdomar skulle vilja vara mer med oss än vi har tid. För handen på hjärtat ❤️✋🏻. När var du med ditt barn senast på ett sätt som barnet vill. Utan tjat & gnat. När byggde ni en koja senast under köksbordet och åt frukost där? Eller tältade på gården? Längre än utanför altandörren behövs inte för att det ska bli ett äventyr🙌🏻.


Ta en dag och låt barnet få välja aktiviteter och ge din tid 100%. Jag lovar, ni kommer att må så bra! Häng med i alla tokiga aktiviteter och bestäm dig för att säga mer ja än nej den dagen… den dagen kommer göra underverk för er relation. Värt att testa eller hur?


Nu ser jag fram emot en skön kväll. Har blivit iväg lurad vad jag trodde skulle vara resturang besök på en asiatisk resturang och en loppis❤️.

Det blev en härlig familje brunch med bubbel på Furuviks brygga🥰. En liten tidig start av min kommande 48 års dag.

Jag är en lycklig Sara nu.

Ha en fantastisk dag och boka gärna in mig för en inspirations föreläsning.

Kram Sara

Instagram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: