Lilla Speedos Mamma

Det är som det är #ADHD #impulsiv #flytt #almedalen #alltbörjarnu

Jag sitter vid poolkanten och intar min sista frukost i huset. En kopp kaffe och reflekterar över alla år jag bott här.

Min morfar byggde huset 1947. Sen köpte jag det 2002 så 20 år i ett hus är rätt bra… 6 år själv med barnen och nu vill jag leva lätt. Ingen rust, inget underhåll dom närmaste åren…. Jag vill njuta, jobba och resa och vara mamma.

Många minnen och nu vi ska spara på dom roliga och skapa nya i nya huset. Jag & Ture.

Det packas förbrillt här hemma i värmen. Själv hade jag 2 dagars dipp…. Saknaden av mamma, känslan att sälja huset, dumpad mitt i allt av honom jag dejtat ett tag….. den tomheten och alla planer som försvann🥺

En sak är säker…. Jag är för omhändertagande och älskar nära kontakt…. Älskar två samveten att få längta….. Jag älskar att få somna nära tätt intill och hålla handen…. Överaska och bli överraskad. Jag vill inte leva ensam. Jag älskar att få pyssla om någon jag tycker om….

Vem vill träffa en ensamstående mamma till barn med NPF? Inte för att Ture är jäkligt utan för att det tar så mycket tid. All tid som tar på utredningar, möten….. akututryckningar. Tack och lov fungerar skolan nu. Han hänger med fantastiska kompisar och är ute och fiskar varje kväll. Livet leker för min 16 åring som suttit hemma så många år.

Ture är klockren…. – mamma du ska ut på tinder eller mötesplatsen. Du är värld någon som vill göra allt du gillar. Resa, cykla mtb , bada, träna, laga goda middagar…. Mamma du är ju en livsnjutare som ger järnet. 😂😂😅.

Jag skrattade hejdlöst när han tar min telefon, – Nu gör jag ett konto till dig! Du kan väll inte sitta här och gråta för en man som ändå inte vill ha dig mamma?! Typiskt ADHD, så jädra rak i sak och handling. Det du inte kan påverka….. gråt ett tag men fastna inte i något du inte kan påverka. Jag kan ju knappast tvinga honom att vara förälskad…..

S T O P!!!!!! Inte än Ture…. Låt mig få landa i det här nu. Smälta det som varit och sörja lite gran i alla fall….. sen… kanske….. men INTE nu! Lugna dig….

Han är go Ture. Alltid så mån om sin mamma ( när han vill) . En otrolig empati och i natt kom han in på sängkanten och satte sig. – Hur mår du mamma? – Är du ledsen? Det blir bra ska du se…. Jag kan åka på semester utomlands med dig istället.

Just nu ska jag lägga all focus på nya huset, få det som jag vill. Njuta av sommaren och kanske få den där välförtjänta ensamtiden som är så skön. Pyssla i trädgården och kanske lära mig att snickra en trall?

Idag ska vi på möte hos socialtjänsten inför skolstarten i höst. Vi ska söka om extra stöd för sitt extra skolår. Vi ska ge järnet det här året💪🏻 han ska klara det!

Tanken springer iväg och tanken blir…. Tänk om han tar studenten? Herregud jag blir tårögd bara vid den tanken😭💪🏻. Det är ju det han vill. Som vi har kämpat!!!! All tid jag givit av mig som mamma och jag kan nog titulera mig som advokat, samordnare, pedagog, sköterska, terapeut, krigare, receptionist, sambandscentralen delux och alltid varit redo.

Men vet ni? Det kan vända och Ture är ett levande exempel på det❤️. Så långt nere han varit och nu så här bra❤️.

Men…. Många gånger tror jag helt klart att dom barnen som lyckas få rätt förutsättningar har människor omkring sig som kämpar. Det är ofta vi föräldrar. Men det kan också vara en mormor och morfar, farmor och farfar, lärare, en pedagog en mentor som finns och ger det lilla extra. Någon vuxen som ser och bekräftar. Bekräftelse är viktigt för oss alla❤️

Magelungen är ett exempel på fantastisk skola. Därför ska jag med till Almedalen och diskutera bla : Är det möjligt att sudda ut mellanrummen för socialtjänst, habilitering, Bup och skola?

Det komplexa med evidens inom behandlingsarbete med barn, unga och deras familjer.

Det dom gjort för Ture är magiskt! Dom ger honom förutsättningar som ingen annan har gjort. Dom bygger upp hans självkänsla och mående. Han är inkluderad i ett sammanhang och trivs med livet igen. Jag kan inte tacka den skolan nog🙏🏻

Det är så underbart att läsa om tex Magister Nordström https://www.facebook.com/magisternordstrom Den härliga spontana glada inspirerade läraren som verkligen verkar se ALLA barn. Han som kör fredagsdansen med sina elever och själv har ADHD. Man blir så glad av honom. En sån person sätter nog enorma avtryck hos sina elever och jag är övertygad om att han lyckas att hålla motivationen hos dom flesta…. Heja magister Nordström👏🏻👏🏻👏🏻

Nu ska det packas lite fler lådor, imorgon går flytten men först en till kopp kaffe, sätta på lite skön musik….

Ta min spellista till lite soft.

https://open.spotify.com/playlist/6AO0D7PqVDhOXLRSWTGtDW?si=2pELQhvVRSWuhRSrcF6GkQ

Eller den här:

https://open.spotify.com/playlist/6AO0D7PqVDhOXLRSWTGtDW?si=59I64foGSsihmGKUVrqKgw

Må gott alla kämpar!

Kom ihåg att le fast du är arg, det blir lättare då! Jag ska gå och le hela dagen så att kroppen luras att ge mig lite må bra hormoner😁

Som en god vän skrev igår : – ALLT börjar ju nu Sara❤️

Dom orden ska jag bära med mig…. Eller som mamma sa: Det är som det är❤️

Boka in mig som föreläsare!

Med vänlig hälsning, Sara ” lilla Speedos mamma”

Mannen i mammans liv❤️
Packa packa….. bygg kläder på och fasen vad jag längtar tills det här är över !!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: