Lilla Speedos Mamma- föreläsare-inspiration

Varför alltid säga nej? #Adhd

Måndag morgon och dom flesta har börjat att återgå till jobbet. Men inte jag, inte än….

Jag sitter här ute på min bro i solen med morgonens första stora kopp kaffe och micronjuter. Micronjuta det är för mig när man får njuta korta stunder och samtidigt hämta energi till dagens utmaningar.

Jag har kommit på att dom små stunderna är otroligt viktiga för mig. Jag som annars bara kör på…. Fixar och donar, planerar, strukturerar och ser till att alla runt om mig ska må bra.

Jag mår ju bra när andra mår bra… men glöm för guds skull inte dig själv!!!!! Det är viktigare än du tror.
Om jag mår bra, då orkar jag ju ta alla konflikter, allt som ska ske nu, nu, nu, nu!!!!! Alla tjat, alla impulsiva idéer.

Ture är verkligen impulsiv och ibland brukar jag tänka att varför säger vi föräldrar så ofta ordet NEJ?

Ibland tror jag att det är inbyggt hos vissa. Barnen får helt enkelt inte ” vinna” alla strider.
Ture har dragit iväg mig på impulsiva tripper gill Stockholm och bott på hotell bara för att fira framgångar! Älskar när han ser att han lyckas själv!!!!!

Det har hänt flertal gånger att han tycker att nu gör vi något roligt mamma…. Vi klär upp oss och går ut och äter❤️. Så fantastiskt mysigt det är, speciellt om dagen kantats av ADHD utbrott och vi båda är rätt slut.
Det är ju då vi behöver det, dom små guldkanterna. Inte behövs det straffas för att det varit ett affekt utbrott?

Det är ju ändå våra barn som lider mest av sin diagnos. Barnen som inte hunnit få egna strategier hur dom ska hantera sig själva…. Det kommer jag lovar. OM vi hjälper dom att förstå, om vi hjälper dom att öva och OM vi förstår att bara för att vi har pratat om det 10 gånger så kommer det att upprepas….. alla impulsiva idéer, alla tokigheter. Men det ingår ju i ADHD eller hur? Utan alla tokiga framfarter och hastiga impulsiva idéer skulle dom inte ha ADHD.

Straff, det går fetbort hos mig. Ture kan påminna mig ibland om jag fallerar och glömmer mitt egna sätt i stress….
– Mamma!!!!! Du har själv sagt att straff inte hjälper 😂🙈. Så glad att han påminner mig med sitt härliga kluriga sätt…..

Att prata lugna stunder är det bästa. Att erbjuda lite huvudmassage i soffan, äta den godaste maten ihop och då passa på att prata om saker man måste. Men gör inte dom stunderna till tillsägelse stunder…. Försök i den mån det går att prata om allt som fungerar bra istället.

Det kan faktiskt vara så små saker som att tallriken åkte in i diskmaskinen, eller att han eller hon åt middag tillsammans, att strumporna åkte på eller att tandborstningen gick bra just idag….. dom små vardagssakerna man annars kanske bråkar om.

Tänk vad bra om vi kunde få en manual på hur vi skulle hantera våra barn med NPF? Tänk om man fick den manualen på BB så man visste!!!! Tänk vad mycket frustration man skulle sparat innan man blev proffs på sitt egna barn❤️.

Nä nu ska jag ge mig på att bygga lite staket…. Svär mellan varven för satan i gatan vad sten det är…. Jag får helt enkelt tänka ” träning”💪🏻🔨🛠😅…… och huxflux kändes det bättre. Ut med energi in med endorfiner💪🏻

Ska försöka väcka min så otroligt trötta tonåring nu.

Boka mig gärna till en föreläsning.
//Sara lilla Speedos mamma❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: