Lilla Speedos Mamma- föreläsare-inspiration

ADHD & skolstart…

Det här skrev jag för 7 år sedan men det är högst relevant även nu. Ture var 9 år. Idag är han 16 år. Den tiden jag befann mig i då var extremt jobbig och krävande.

Idag en mamma som brinner för att stötta och hjälpa andra barn & föräldrar 🙏🏻

Värt att tänka lite extra på nu inför skolstart
Skolan startar och med att den snart börjar så kommer det som ett brev på posten oroligheten, humöret svänger, oron mm…
På den lille mannen manen märks det genom att han är som ett plåster på mig. Han vill ha full kontroll. Vart ska du? När kommer du? Vart ska vi? Vad ska vi göra?
Lika väl som att han kan vara på topphumör och charma alla i sin omgivning så kan det svänga på 3 sekunder. Under loppet av 2 timmar igår var jag älskad och hatad flera gånger om.
Vi fick inte åka och träna ihop jag och min man. Tycker synd om barnvakten som kom och skulle vara barnvakt, han skrek i högan sky. Sprang efter bilen, svor, slogs med armarna som ett propellerplan. Så det slutade med att jag stannade hemma. Han var milt uttryck explosivt arg!!! I dem stunderna är det lätt att brusa upp själv det kan jag lova. Men jag satt mig på bron, tog honom i famnen och sa: Det är lugnt, jag förstår om du blir ledsen. Då kom tårarna, det dåliga samvetet för att han inte lät oss åka. – mamma … Du vet att jag har svårt för sådant här när ni ska åka.

-Jag vet…. Nu är jag hemma och nästa gång ska vi förbereda dig bättre. För vi måste ju öva. Det är han så väl medveten om. – Ja nästa gång övar vi, mamma.

Jag hatar att han ska känna dåligt samvete för att han inte kan kontrollera sina känslor. Han kan ju inte kontrollera när han blir arg, ledsen eller orolig. Han reagerar mycket starkare på alla känslor. Extra arg, extra ledsen (han bryter ihop)extra orolig och extra kär!
För extra kär det är han nu.
Det kan också bli otroligt jobbiga känslor och när han är ledsen så skriver han sms till mig.

 • Mamma svara tack
 • Mamma svara
 • Mamma sssssvvvvvaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaa…….
 • Mamma NU!!!!!!!!!!
 • Jag är ledsen
 • Mamma svaaaaaaaarrrrrrrrraaaaaaaa!!!!!!!!!

  Osv…. Han har ju svårt för att vänta på sin tur, så att vänta på svar på ett sms går inte heller. Känslorna är starka och han blir förtvivlad.
  Allt ska ske NU, inte om 5 minuter utan NU!
  Så den här veckan som kommer planerar vi inte in något extra. Veckan som kommer nu när skolan startar tar vi det lugnt. Jag vet att han kommer att vara mentalt slut på eftermiddagen. Han vill ju så gärna kunna sköta sig och vara som dem andra. Nu har vår son det himla bra ska tillägas med dem bästa fröknar och pedagoger. Vi är så otroligt nöjda med skolan. Men alla barn har inte den turen. För många barn blir det åter till skolan med bråk, dem känner sig oförstådda, utanförskap och skäll för att dem inte kan sitta stilla, inte kan vara tysta. Jag önskar att alla barn fick den skolstart min son har. Där han får känna sig stolt, känna sig bra och där han blir förstådd.
  Önskar alla er där ute en bra skolstart och trevlig helg.

  Minnen från en svunnen tid….
  Jag är tacksam idag att vi tog oss igenom den tiden på ett hyfsat bra sätt. Jag är glad att jag gick en utbildning i lågaffektivt bemötande tidigt.
  Jag minns den gången som om den vore igår när han sprang efter bilen och vevade med armarna med PANIK i rösten för att jag åkte. Lilla älskade Ture så tufft du haft. Idag mår han så mycket bättre och det är vi så otroligt tacksamma för❤️
  Boka mig som föreläsare.
  Hepp//Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: