Lilla Speedos Mamma- föreläsare-inspiration

Sätt nu lite gränser #ADHD

Efter dagens inlägg i morse om att sätta gränser så fullkomligt exploderade min inkorg av upprörda föräldrar.
Jösses vilket engagemang det blev…. Upprörda föräldrar som gång på gång på gång får uppleva precis dom orden.

 • Hur vore det om du satte lite gränser? – Hur vore det om du hade lite krav? -Hur vore det om du bara tog hen till skolan, hur svårt kan det vara? Jag skulle aldrig tillåta mitt barn att vara hemma…..
 • Jag skulle lämna in på uppfostringsanstalt om hen fortsatte att kalla mig dom orden… sätt ner foten och visa vad skåpet ska stå!

Känner ni igen?

Ja, det är många som gör det. Den där obeskrivligt dåliga känslan i magen som kommer. Oron, osäkerheten…. Är det mitt fel? Vi provar alla uppfostringsmetoder efter omgivningens heja rop👏🏻👏🏻👏🏻.

Vi provar ” Nany metoden”
Vi provar ” hot metoden”
Vi provar ” belönings metoden” som till slut i alla fall blir straff metoden för att dom där jäkla stjärnorna blir inte uppfyllda.

Misslyckande på misslyckande. Barnen misslyckas och vi föräldrar misslyckas… vi misslyckas tillslut hela familjen pga alla utomstående krav🥺.

När vi känner oss misslyckade för att vi inte får iväg barnen till skolan och stressen sliter oss i stycken likt ett uppätet rovdjur…. Då kommer orosanmälan som spär på ännu mer känslan av otillräckligheten…

 • Ja… vi är kanske misslyckade? Barnen tappar både tron och hopp. Vi sitter där tillsammans på utredningar tillsammans med våra barn som hör allt… gång på gång på gång.
 • Varför har du misslyckats i skolan? – Du vet väll att det är skolplikt i Sverige? – Om du inte lyssnar på mamma & pappa så kanske vi måste flytta dig till ett annat ställe? Ett LVU, vet du vad det betyder? – Du borde börja lyssna och ta ett eget ansvar….

Jag blir tokigt galen när jag tänker tillbaka. När jag läser alla kommentarer och alla Mail jag får.
För guds skull…. Det är 2023 och vi har inte kommit längre i bemötande?

Mitt allra viktigaste tips:

 • va lyhörd.
 • samarbeta med skolan och jobba som ett team kring barnen.
 • dialoger och samarbete är en stor viktig del i framgång.
 • va delaktig även hemma, förstärk och pumpa in kärlek och kramar.

Ture tyckte jag var helt korkad när jag häromdagen sa att from idag ska vi kramas minst 8 gånger om dagen. Dom blev inte 100% mottagna bra, men bevisligen så behöver vi kramar och närhet. Mänsklig kontakt, ett leende, en smekning över ryggen…. Det ger sånna där sköna många hormoner och det behöver vi mer än någonsin ❤️❤️❤️.

Ja, jösses vad jag går igång när jag läser att det fortfarande pågår 2023!

Nu kärleksbombar vi våra härliga NPF barn….. & oss föräldrar som kämpar mer än alla andra. Heja oss❤️

Boka mig för en föreläsning !
Hepp //Sara lilla Speedos mamma

#endorfiner #autismspektra #ångest #le #adhd #föreläsningar #lillaspeedosmamma #lefastduärarg #blogg #föräldrar #Npf #npf #bemötande #lågaffektiv

 1. Doris Meister

  Hej Sara,
  Bra uttryckt med ” kärleksbombar” 😍 det tog ett tag tills mitt barn tillåt att jag vill kramas, mysa, ger massage eller liknande. Det blev så mycket bättre i sista veckorna och jag känner att hen mår bra av. Hen väljer själv att ge mig ett kram oftare. Så skönt🥰🥰🥰
  Tack att du finns och stöttar

  Gillad av 2 personer

 2. Citat från konsult ”Gränser behöver ni två lära er” ”du och din son” Detta var en inhyrd konsult som jobbade på orosanmälans mottagning, Så här kommenterades det den 10 onde gången sonen var tvungen att gå igenom för att skolan anmält för en sista 10 gång. Jag sa att jag behöver gräns mot skolan onödiga anmälningar från skolan. Skolan gav inte skolstöd. Privat skola ville inte kommunen betala. Gränsen är nådd !!! skolan ger inte hjälp och våra NPF barn blir tom självmordsbenägna hemma-kämpare i flera år. Vår gräns i skolsystemet är nådd….Skoltvånget och terrorn är över. Gör struktur i skolan så att vara nog barn har en chans att vara barn och unga utan att ge barn och familj skuld,

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: