Lilla Speedos Mamma- föreläsare-inspiration

Jag & min behandling.

Igår somnade jag rätt mör… en arbetsdag, men framförallt efter min behandling hos min terapeut.

Ja, jag säger det igen🙏🏻 Magelungen. Vilken förändring vi gjort.
Igår var nämligen inte Ture i skolan och jag ringde hem som en blådåre… inget svar!
Vad gjorde han då??? Jo den tonårssonen hade hoppat över att tagit sin ADHD medicin på frukostbrickan kl 7.

Utan ADHD medicin kan han sova hur länge som helst… som igår till kl 16. Jag han bli rätt orolig och många tankar hann komma innan jag fick tag på honom.

Så när jag träffar min terapeut lite lätt stressad över att inte veta vart han var, inget svar i telefonen och när jag tillslut fick veta att han hade sovit….

Kom dit, satte mig ner. Tog en kopp kaffe och då säger han. – Ja det där var väll inte hela världen, värre saker har du varit med om… nu var han inte hemma självmant utan sov…

Bara det att någon säger dom orden även om jag tänkte samma… ja, han är bäst. Fast om jag ska vara ärlig så känner jag mig rätt färdigbehandlad nu… men det är ju alltid skönt att prata och alltid väcker han nått.

Jag har tömt hela artilleriet. Jag har gråtit, jag har skrattat, jag har varit ledsen, sörjt, varit besviken och arg… jag har hittat nya verktyg till min NPF verktygslåda men framförallt… jag mår så löjligt bra nu❤️. Det är då han frågar: – Mår du löjligt bra utan dåligt samvete nu?

-Ja, jag gör det… det dåliga samvetet har vi diskuterat så många gånger. Vridit och vänt…

Ture mår bra… självkänslan har ökat, vänner som hittar tillbaka, våran relation är ännu bättre… bara att vi kan laga middag ihop. Idag orkar han utan att få utbrott när man ställer krav som var helt omöjligt förut. Att anpassa sina strider…. Jag kan t.o.m. få ligga i soffan och få huvudmassage. Be honom städa, plocka ut diskmaskinen. Sånt som var omöjligt förut…. För nu orkar han mer när han inte misslyckas hela tiden.

Men tänker jag tillbaka och tänker tänk om han inte hade kommit in på magelungen? Vad hade hänt då? Hur hade vår vardag sätt ut då? Utanförskap, dålig självkänsla, fler misslyckanden? Usch… vill inte tänka så.
För mig är skolan en het politisk fråga! Skolan måste fungerar för våra barn ❤️. Fler skolor som magelungen måste få finnas… där personalen är kunnig. Där tiden finns.. lyssna, förstå, empati och kunskap.

Men också där hela familjen får stöd och strategier. Jag är så sjukt tacksam över den här resan… resan som snart är slut.
Om ca 7 veckor….. då säger vi hejdå till verksamheten som betytt mest för oss under alla skolår.

Alla på skolan har verkligen betytt så otroligt mycket❤️🙏🏻. Men för mig, helt klart min behandlare Pär🙏🏻.
Utan han hade jag också mått bra…. Men jag hade aldrig grävt i det som varit.

Jag hade fortsatt i det som fungerade och kändes bra. Men att gå till botten med saker som varit jobbiga. Jösses…. Fy farao jag har säkert gått upp 5 kg så mycket som jag legat och reflekterat, hahaha….

Jag har aldrig öppnat upp mig för någon så mycket. Men så har han också ställt sånna frågor… utmanat mig i mitt tänk och mönster. Jag har verkligen gjort livets resa. Tack Pär🙏🏻🙌🏻. Du är fasen bäst!!!

Det har inte varit jobbigt en enda vecka gå dit. Jag har missat en gång men då tog vi via telefonen. Jag har kunnat bolla på morgonen, på eftermiddagen…. Världen bästa. Så mitt tips till alla er NPF föräldrar.

Har ni chansen? Sök till magelungen för familjebehandling. Ta emot hjälpen… låt er guidas. Sök hjälpen hos Socisltjänsten.

Men jag kan med handen på hjärtat säga att kanske hade jag inte varit lika mottaglig för behandling om det varit för 3 år sedan… då allt var ett kaos.

Ha nu en härlig helg❤️☀️🥳 det är fredag och solbrillorna åkte på igen… livet med NPF är verkligen utmanande på så många vis.

Solbrillorna på, taket öppet, jag spelar hög musik, det är fredag och veckan har varit bra!

Intresserad av en föreläsning?

Kontakta mig.

Hepp//Sara lilla Speedos mamma.

 1. Hej Sara!

  Förstår att du får många mail och kanske inte kan/hinner svara på alla, men måste ändå försöka. ☺️ Den här onlinebehandlingen från Magelungen. Hur funkar den för Tore rent praktiskt? Min 10-åring har nu varit hemma sedan oktober -22 och vägrat mer eller mindre all skolkontakt. Vi har hjälp från BUP Mellanvården och har en utredare på soc där jag nu lyft att jag gärna skulle vilja ha hjälp av Magelungen, men vet inte vad som krävs. Tycker ju att det borde lilla i deras (kommunen/skolan) att fånga upp honom så fort som möjligt för att undvika andra kostnader i framtiden. Jag vill ju hävda att det krävs någon som kan möta sonen där han är idag och få honom att börja prata om skolan, vi föräldrar lyckas ju inte få ur honom mer än ngt enstaka ord här och där. Han vill inte ha något som helst att göra med skolan…

  Kram // Jenny

  Gilla

  • Hej Jenny.
   Ture har inte gått online behandlingen men den finns och fungerar väldigt bra. Hört många ungdomar som är nöjda. Magelungen är grymma på att bygga tillit och förtroende. Kontakta dom och bolla idéer. Med vänlig hälsning, Sara

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: