Lilla Speedos Mamma

Det viktigaste jag gjort i mitt liv just nu, att vårda mamma🙏🏻♥️

Det här är nog den viktigaste arbetsuppgift jag haft i mitt liv. Det här glänser över alla jobb jag haft. Att få vårda mamma hennes sista tid med cancer. Jag har nu flyttat hem till pappa och vårdar mamma hennes sista tid. Tillsammans vi i familjen❤️🙏🏻


Att få vara tillsammans….. tvätta, bädda,tömma, fylla på, massera, mata, minnas, skratta och gråta….. det är så fint.
Tack Sverige för chansen till att vi får vårda nära anhöriga🙏🏻❤️.

Mitt i livet så bara stannar det upp…. Nu har jag verkligen funderat på vad som är viktigt i livet🙏🏻.

Jag känner sådan värme. Pappa, min bror och hans fru och framförallt mina söner.

Jag imponeras över mina barns empatiska fina sida. Att vara tillsammans med oss sista tiden❤️. Att krypa ner med mormor tätt intill och hålla handen. Att sitta nära och pussa henne på pannan.

Att sova kvar med mig för att vi ska vara tillsammans, vi alla in i det sista♥️.

Min mamma har varit den bästa, den vackraste och snällaste…. Lilla Speedo har ringt henne otaliga gånger och hon har släppt allt för att åka och hämta honom när det krisat i skolan och ångesten kommit.

Hon har funnits för mig som en FANTASTISK stöttepelare och vi har pratat i telefonen flera gånger om dagen❤️. Jag älskar dig mamma.

Vi har rest ihop, jobbat ihop och hon och pappa är dom jag alltid ringer först oavsett vad det är. Dom är mina förebilder och dom som format mig till den jag är

Så nu ligger jag här och känner sån tacksamhet, sån sorg, sån glädje, sån oro över hur livet kommer att bli när lilla mamma fått somna in🙏🏻♥️🦋.

Hur kommer mina barn att ta det? Det har varit 3 år med oro men också såååååå mycket glädje❤️❤️❤️.

Igår berättade mamma gladeligen hur jobbig jag var som barn. Min bror var tydligen mycket lättare😅. Jag satt och smörjde in mamma och sa… -men mamma hur ska det bli för mig? Vem ska smörja in mig som gammal? Tror du mina söner gör det, jag som inte har några döttrar?

Fick så roligt svar: – Ja du får lugn och ro iallafall 😂♥️😉.

Ja, jag var nog en liten vilde och förstår nog iallafall vart en del av mina barns vilja och envishet kommer ifrån….. från mig och mamma❤️

Men livet kommer fortsätta vara sig jag vill eller inte. Som en vän sa… du är huvudrollen i ditt liv och det är din uppgift att fylla ditt liv med bra saker🙏🏻.

Eller fina Camillas ord som också gick bort i cancer: – Lev för fan!

För livet är du…..❤️❤️❤️

Jag kommer inte släppa mamma en sekund nu. Jag har innerligt lovat henne att inte lämna henne.

Så vi ligger här nu, jag och Ture i en bäddsoffa och lyssnar, lyssnar på hennes tunga andning och jag har precis avverkat ett första morgonpass som jag och familjen delar på…. Jag ska slumra lite nu… efter 3 timmars sömn, men tänker på min gamla svägerskas ord som också gick bort i cancer bara 39 år gammal ♥️

”Njut massor. Gör barnsligt roliga saker. Skratta högt. Gråt oceaner. Älska ohämmat. Res. Känn åtrå, längtan och lust. Dröm dig bort till förbjuden kärlek. Stanna upp och se små tecken i livet – som ett format hjärta på bänken från diskvattnet. Fyll livet med allt som gör dig väl.

Drick vin på en tisdag. Champagne på en onsdag och ät fil och flingor till lördagsmiddag – om det är det du känner för just då.

Det finns inga fel.

För du är rätt.

Och du är livet. 💞”

Citat Elin M

Hittade det här inlägget som jag aldrig publicerade då mamma bara hade en vecka kvar i livet.

Nu i efterhand så var det den finaste och jobbigaste tid jag någonsin upplevt.

Men mitt i sorgen fanns människor i min närhet jag aldrig kunde tro skulle komma att betyda så mycket långt efter…. ❤️.

Speciellt en… en som fanns hela tiden med kloka ord, tog ut mig roligheter, som skickade små sms för att höra hur jag mådde, som bara kom förbi med godfika och drack kaffe.

Det som jag hela tiden behövde som mest. Någon som bara gav en kram så tårarna fick rinna när dom kom…… Någon som lyssnade på min sorg och oro. Någon som stannade och inte gick iväg…. Någon som jag bara kunde vara tyst med. Tack ❤️❤️❤️ du vet vem du är🙏🏻

Speedo som inte gick i skolan, ett förhållande som var på upphällning, mamma som vi visste skulle somna in när som helst. Vänner som stöttade och ringde.

Ibland hamnar vi på botten. Jag var där och vände. Saknaden efter mamma är tung❤️. Jag vill ringa henne varje dag. Men mamma ville att jag skulle leva! Hon ville att jag skulle fortsätta föreläsa och sprida kunskap om NPF. Hon ville inte att jag skulle sitta hemma och gråta….

Nä, livet pågår här och nu! Trots ett jobbigt år så är jag positiv till det som sker nu.

Jag har tränat hela hösten för att få endorfiner och känner mig i en fin form, psykiskt och fysiskt. Jag njuter av att Speedo kommit in på en ny skola❤️🙏🏻 och jag njuter för att livet just nu bjuder på fina stunder med någon jag tycker väldigt mycket om.

Nu är mitt motto att komma ut och föreläsa så mycket det går. Har nyligen avslutat en inspelning för SVT och i förrgår intervjuades jag för tidningen Socionom. Jag vill kunna inspirera att man kan vända en nedåtgående spiral till en positiv spiral och ett bra mående❤️

Älskade mamma, en vecka innan hon somnade in❤️
All kärlek vi hade till varandra❤️
Kärlek i slutskedet av ett fint och rikt liv❤️
Min fantastiska underbara mamma❤️

Önskar ALLA er en fin dag!

//Sara ” Lilla Speedos mamma ”

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: