Lilla Speedos Mamma- föreläsare-inspiration

Humor, lunch möte & föreläsning.

Igår hade jag ett fantastiskt lunchmöte med 3 härliga kvinnor som likt mig brinner för att hjälpa barn och föräldrar inom neuropsykologisk funktionsnedsättning. Vi skulle verkligen kunnat sitta i flera timmar och bara prata om olika strategier och roliga saker som händer med dessa härliga barn. Men en sak ska gudarna veta….. det är ingen dans på rosor att att ha barn med ADHD, autismspektra eller andra funktionshinder. Likt mig har en av kvinnorna suttit på toaletten inlåst med tårar som sprutat av trötthet, utmattning och stress. Men vi kunde båda se humorn i det hela efter ett tag.

Humor det är viktigt….. om man kan skratta åt alla tokigheter som hänt så blir det lite lättare att bära. Minns en gång jag satt och ammade lilla speedo och storebror ville ha uppmärksamhet. Han tog då på sig sin Pippilångstrump peruk, gummistövlar och red ut naken på sin lillagubben käpphäst ut i kvarteret skrikandes att han skulle flytta blott 4 år gammal. Jag efter med lilla speedo fortfarande ammande på gatan i full galopp efter storebror. Inte nog med det…..  när han kom hem tapetserade han om ett alldeles ny rustat rum med sina egna teckningar med Karlssons klister. Sånna gånger var jag totalt slut och hamnade faktiskt nära den berömda väggen. Utmattningssyndrom och yrsel kom som på posten. I samma veva fick sonen mer och mer tvång och en massa ritualer skulle göras innan vi kom iväg någonstans. Jag tog mig knappt till ica utan att få panikkänslor. Nu i efterhand kan jag ju skratta gott åt vad som hänt å vara tacksam åt att jag klarade av allt. Terapi och stöttning av vänner , arbetskollegor och familj fick mig på fötter igen. Då visste vi inte att det fanns diagnoser inblandade och hade ingen kunskap att bemöta barnen. Om jag visste det jag vet idag hade jag nog aldrig hamnat där….

Så det vi har spånat om är en endags föreläsning där jag kan dela med mig av föräldrarrollen och dom andra på mediciner och pedagogik. Geniknölarna får väll gnuggas lite till så blir det nog något bra av det här mötet:)

Glöm inte att se det hela med humor, le fast du är arg och upprörd så blir det lite bättre:)

Trevlig helg. // Sara

 

Vill ni ha en föreläsning kontakta mig på:

sara@lillaspeedos-mamma.se

http://www.lillasppedos-mamma.se

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: