Lilla Speedos Mamma

Pokémon Go

imageFinns det någon som undgått spelet Pokémon Go?

Själv var jag tidigare den som sa att barnen fick sitta en max tid vid sitt Xbox.  Ända tills jag förstod att det var framför sitt spel han fick den vilan han behövde efter en skoldag. Det var i sitt spelande han kunde vara social. Det var där han kunde sitta i timmar och bygga maincraft och prata engelska med någon i USA .

Det var där han fick ut sin kreativa sida och byggde otroliga skapelser, öar , värdar, byggnader, titanic mm….

Så fort vi fick främmande gick han in på sitt rum och blev kvar där tills främmande gick. Vi fick ofta höra att han satt för mycket framför tv och spelade. Det är inte lätt då som förälder att stå emot och tycka och motivera att han får sitta framför datorn därför att han behöver det.

– Han tappar ju kompisar fick vi höra. I ärlighetens namn hade han knappt några vänner då heller. Eller jo han hade men han valde bort dom. Dom som inte tillför något dom skiter han i. Å gillade inte dom att spela samma spel så struntade han i dom helt enkelt.

Hahaha…. Ja samma sak var när han snöade in på titanic. Han kunde allt! Å då menar jag allt. Allt om båten, vi åkte på Vasa museum och jämförde båtar. Han kunde alla låtar till filmen titanic fast han inte sett filmen. Kompisarna var ju inte direkt lyriska över att sitta och lyssna på stråkmusik och han förklarade med gråten i rösten…. Nu sjunker skeppet…. Det var ju hans intresse och ville ingen lyssna på den musiken fick dom helt enkelt gå hem.

Nu är det Pokémon Go som gäller. Å jädrar vad han går. Han går, cyklar, går, klättrar…. Han är ute hela dagarna och jagar Pokémon. Det ser ju helt galet ut! Hahaha…. Tack den som skapade det spelet . Hörde att Attention tom startade Pokémon vandringar i vissa städer. Hemmasittare kommer ut, aspergare får ett nytt specialintresse och motion är ju aldrig fel.

Vilket spel! Ikväll tror jag faktiskt att jag ska hänga med ut och leta Pokémon, jag vill ju veta hur det fungerar. Lite nördigt spännande:-)

Så saknar ni något att göra med barnen i sommar? Ladda hem Pokémon go, sen är semestern klar. Snudd på beroende framkallande på ett bra sätt.

Skön dag på er!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: