Lilla Speedos Mamma

En annan roll… Pippi Långstrump

imageNär vår son var 3 år skulle dom ha Astrid Lindgren tema på dagis. Han kom hem och sa att han ville vara Pippi Långstrump. Kommer inte på fråga sa min man. -Du kan ju inte köpa en Pippi klänning åt honom! Det kan ja väll sa jag…. Han är 3 år och det är tema Astrid Lindgren. Jag åkte och köpte en Pippi dress med klänning, förkläde, strumpeband, strumpor och Pippi peruk.

På dagisfesten vad nästan alla killar Emil i Lönneberga eller Karlsson på taket. Vår son var den ända som var Pippi Långstrump av killarna:-) Min man tyckte det var lite jobbigt där han satt i barnsadeln på min cykel med Pippi flätor under hjälmen. Men det skulle bli en lång historia med Pippi ……

I 1,5 år var han Pippi Långstrump! Varje dag han kom hem från dagis klädde han om till strumpeband och klänning och Pippi peruk. Varje dag i 1,5 år!! Det blev ett tvång. Då visste vi inte att han hade autismspektra. Nu kan jag ju förstå varför han fastnade i dessa beteenden.

Han var socker söt! Med sina fräknar och Pippi peruken som satt på tvären. Vi tom köpte en ny peruk. Tror ni han använde den nya peruken? Nix… Det var den gamla som gällde.

En dag när jag satt och ammade lillebror försvann han arg som ett bi på Pippis käpphäst lilla gubben naken med pippi peruk och gummistövlar ut på gatan. Jag efter med lillebror fortfarande ammandes vid mitt bröst. Denna unge!!!!

När vi väl kom in och han lugnat ner sig försvann han in på storebrors ny tapetserade rum. Alldeles nytt och fint…. Han skulle bara leka med bilar. Fint satt han där och radade upp bilarna i färg och storlek. Så jag matade vidare lillebror.

När jag sen kommer in på rummet igen har ” ungjävulen” ( jo jag kände så då) tapetserat om i rummet med sina egna teckningar med Karlsson klister. Gaaaaaaa….. Jag trodde jag skulle bli galen.

Nästa dag rymde han igen men då till grannens gård. Där satt han i Pippi utstyrseln och åt upp alla grannens smultron.

Vad vill jag komma med det här?

Han har alltid haft en kreativ sida, han fastnar lätt i saker. I kläder, vissa klädmärken, vissa modeller mm…. Om jag skulle vägrat att han fick ha på sig Pippi kläderna skulle jag fått ett rent helvete. Han var så bestämd.

Han tom levde sig in i rollen, brottade ner stackars mormor och morfar när dom kom. Han var just då starkast i hela värden. När han var Pippi klev han in i en roll som inte var han. Men när dräkten åkte av blev han butter, arg, sur. Därför var det lättare att handla på Ica maxi med Pippi än med ” min son”.

Många blickar…. Många ifrågasättande. Men varför?

Blev så full i skratt när jag klev på tunnelbanan i Stockholm sist och på kliver en spindelmannen med full utstyrsel. Mamman log lite ursäktande, men den pojken pratade inte om han inte hade spindelmannen masken på sig.

Så kan det vara… Ett liv som mamma till en son med ADHD, autismspektra och tourettes.

Boka mig gärna för en föreläsning

http://www.lillaspeedos-mamma.se

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: