Lilla Speedos Mamma

Kontrollbehov och ADHD som barn…..

CA286EC0-5A85-4F4E-9485-8DD05767CA5D

 

Tänk vad härligt det är med små virrpannor där allt ska ske NU. ADHD delux och det finns ingenting som stoppar.

Idag tänkte han starta simskola för hamstrar:-) inte på någotvis vara dum. Men bara idéen 😂😂 bygga upp en hinderbana med vatten hinder…

Ideer som poppar upp, en mamma som måste andas några gånger för att hinna med.

Det är så galet viktigt med återhämtning med dessa barn. När Lilla Speedo är hos mig så är det verkligen fokus 100%.

Pratar jag i telefonen så blir jag avbruten, städar jag så blir han arg på ljudet, vill jag träna så vill han med… en liten gobit och vill ha koll på allt. Men allt blir lättare ju äldre han blir.

Jag måste påminna mig själv ofta att han har ADHD. Att bristen på impulskontrollen gör att det händer saker lite fort ibland….  om jag blir arg på något han gjort eller när han blir arg tillbaka och skriker fula ord… då kan han själv kontra med ett ” förlåt mamma, men jag hinner inte tänka förren jag sagt fel saker”.  Så medveten om hur det kan bli. Men det är ju både en styrka och en svaghet.

Ett tag när han var mindre så körde vi : öva på att vara hemma själv.

Jag köpte hem 2 komradio och övade. Folk funderade nog när jag stod på Ica och fick ett anrop: – Speedo till mamma kom.

– mamma vid frukten kom…..

– kommer du hem snart kom?

– ska bara betala i kassan först kom…. Hahahaha….. men det gick!

Vi övade på att han fick gå runt kvarteret med komradion, jag fick ta en promenad med komradion…. den underlättade jätte mycket ett tag.

Ända till dagen då det kom in ett jaktlag på samma frekvens 😂. Då blev det plötsligt lite otäckt…

Men absolut ett bra tips för att släppa lite på kontrollen. Även om jag ibland kännde mig som agent 007 i ICAs fruktdisk och bland mjölken.Hahaha…..

Nu får jag återhämtning på annat sätt. Han har sin mobil och på den vill han alltid att jag svarar direkt… annars kommer oron. Ja, eller sms med en massa ????????? Tror det är väldigt viktigt att vara tillgänglig så inte oron kommer. Han vet att jag alltid har telefonen i närheten. Kan jag inte svara så ringer jag upp fort. Som förälder är man barnens advokater och livräddare många gånger. Tryggheten att bara ringa och fråga om det är ok…ja, sen kan han släppa den frågan.

Tror det är en bra strategi även från barn. Dom får direkt återkoppling och bekräftelsen blir omedelbar. Något man behöver mer av som barm med ADHD.

Men kontrollbehovet kan också ställa till det…. det är ett jävulskt påfund som dessutom ger ångest. Lätt att bygga upp en obefogad oro. Lätt att fantisera om saker som sen känns som verklighet.

Svarar jag inte i telefonen på en gång så byggs oron upp över att inte veta vart jag är… kontrollbehovet är verkligen någon jag måste öva med honom så att det inte blir ett problem som vuxen.

Själv njuter jag av att ha träffat någon som desdutom förstår precis hur det är att ha barn med NPF . Det är så galet häftigt att det borde inte kunna existera❤️

Tillåter mig själv  att njuta fullt ut av stunden. Känner mig så där galet bortskämd och njuter 100 % av stunden som är nu. Man har varannandra  bara till låns som min kloka farfar en gång sa:

-Sara…. livet är som en ros, ibland taggigt och förjävligt. Men oftast alldeles alldeles underbart❤️. Han var klok min farfar.

När man mår så bra då blir man automatiskt en bättre mamma, gladare mamma, roligare mamma, busigare mamma., bättre kollega och vet ni. När man mår så bra så presterar man bättre i allt.

Boka mig gärna för en föreläsning om hur det är att leva i en familj med NPF.

Hepp //Sara

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: