Lilla Speedos Mamma

Kroppen är inställd på stresspåslag första skolveckan.

Då är det sista dagen innan allt drar igång igen…. Den här gången känns annorlunda. För mig känns det så mycket bättre🙏🏻.

Men med handen på hjärtat så har jag nog varje gång vi haft ett möte genom alla år trott att nu blir det bättre, den här gången då händer det något….. 💪🏻

Den här gången är det visserligen svårt att sova, en oro i kroppen och konstigt är väll inte det? Kroppen är inställd på stresspåslag efter flera år av hemmasittande första skolveckan.
Kroppen är van efter 6 år av skolproblematik att den ska sätta sig i försvarsposition.

Kroppen är inställd på att det kommer att bli kaos, kroppen är varje gång skolan ska börja inställd på stressen att telefonen ringer 35 gånger på en dag, att det kommer att skickas sms om att han sticker hem. Att ångesten är där, eller att han sitter inlåst på toaletten igen och mår illa…. Hjärtklappning, oro, stress, ångest…. Sen drar han hem.

Hem till lugnets vrå och ensamhet. Utanförskap och ännu mer ångest för att inte klara av det dom andra gör.

Stress över jobbet, stress över att inte hinna annat än att ta hand om en otroligt skör och ledsen son. Stressen som var över att ha hela ansvaret själv. Alla möten…. Alla möten….. stressen över att säga ordet Socisltjänsten till min son.

Stressen hos honom som tog på sig att jag blev slut. För enligt honom var det ju hans fel! Hans fel att han var på puckad som inte klarade av skolan. Det var hans fel att orosanmälningarna kom och att han mådde så illa som han gjorde.

Vi var en familj ett tag som levde mitt i en katastrof.

Mitt i ett inferno av möten, stress, ångest, oro, utbrott, oförståelse….

Glömmer aldrig när en person i Tures närvaro sa att du kommer aldrig klara dig om du inte lär dig att läsa…. Det är bara att läsa som alla andra. Men dra du som du alltid gör…. Det kommer aldrig bli något av dig ändå🥺

Då blev det härdsmälta direkt och hade någon sagt så till mig idag som vuxen…. Då hade jag kanske tagit det som en morot… – Jag ska minsann bevisa💪🏻.

Men som barn att höra det?🥺.
Självkänslan stört dök…. Det blev bevisat från någon han kände att han var värdelös… att han aldrig skulle klara sig i livet😰.

Men vet ni❤️
Vi klarade av det tills nu!
Jag har lovat sovmorgon idag, men inte jätte länge.

I morgon möte med skolan. Sen drar vi igång ett nytt läsår. Men den här gången vet han att han har chans till betyg❤️. Han träffar människor som kommer att ge honom dom bästa förutsättningarna för en framtid✌🏻🙏🏻👏🏻💪🏻❤️.

Ge inte upp!!!!!
Kämpa för era barn och lova mig att innan ni hamnar inkörda i väggen…. Förebygg…. Ta hand om er, träna, ta en promenad, planera in roliga saker mitt i allt kaos…. Kroppen behöver det❤️ ni behöver det.

Du är den viktigaste personen i ditt barns liv❤️ om du är i harmoni…. Då orkar du allt det andra också.

Stor kram och lycka till❤️

Boka in mig som föreläsare!
//Sara Lilla Speedos mamma

  1. Jag kan inte hjälpa känna igen mig… den traumatisering det ofta innebär att ha NPF och gå i en skola utan rätt sorts stöd.. Har du testat / kollat upp EMDR. Jag har själv gjort bearbetning av mycke uppväxt-traumatisering med EMDR, hela min stressaxel är idag någonting annat.. Verkligen extrem skillnad och inte på ”high alert” inför de svåraste bitarna ALLS längre. Plus att min ADHD var till min fördel i terapin. Om du inte redan bildat dig en uppfattning så Rekommenderar jag det starkt 🫶

    Gilla

  2. Stina

    Hej! Undrar hur det gick? Kom han iväg till skolan? Har en 15 åring son med Adhd och som inte kommer iväg till skolan. Han har inte varit där på minst ett halvår. Så mycket ångest.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: